Sfaturi pentru a cumpăra un lemn de foc de calitate
Inainte de a cumpara lemn de foc, este recomandat sa tineti cont de anumite sfaturi pentru a exploata la maximum potentialul acestuia si de obtine cel mai bun raport calitate-pret.
Lemnul trebuie sa fie uscat, iar acest proces dureaza apropximativ 3 luni – 1 an, in functie de esenta si conditii climatice. De asemenea, el trebuie sa fie stocat la adapost de intemperii, de preferat expus la vant.
Printre speciile de o calitate buna se numara stejarul, fagul, carpenul, frasinul sau mesteacanul. Speciile tari de foioase sunt cele mai apreciate pentru incalzirea domestica, cu exceptia castanului care se sparge atunci cand arde. Speciile moi de foioase si rasinoasele ard foarte repede. Daca nu sunt stocate in conditii optime, ele se degradeaza rapid. Carpenul are o putere calorica foarte ridicata, arde timp indelungat si furnizeaza o flacara frumoasa.
Cu toate acestea, lemnul de foc ideal este considerat a fi cel de fag datorita unei puteri calorice foarte ridicata. O varianta eficenta este data si de catre peleti insa utilizarea lor depinde foarte mult de tipul de arzator utilizat.
Pentru seminee, se recomanda utilizarea mesteacanului, avand o flacara clara, frumoasa si are o aroma placuta. De asemenea, lemnul de mesteacan arde rapid.
Mai multe informatii despre achizitionarea lemnului de foc pot fi consultate pe site-uri de profil, precum AfaceriLemn.ro.