Sedinta de consiliu local – dezinteres si nepasare

Indiferenta sau poate necunostinta de cauza ar putea fi definitorii in caracterizarea sedintei de astazi, 30 aprilie 2009, a Consiliului Local Bacau.

Pentru ca ne laudam ca avem un oras european, ca facem parte dintr-o tara civilizata in curs de dezvoltare, putem constata ca in lumea reala lucrurile nu sunt tocmai roz. In ceea ce priveste desfasurarea sedintei zicem „nesimtire” caci asa este politicos. Am participat in calitate de cetatean la aceasta sedinta si va descriu ce am observat.

Sedinta incepe, consilierii sunt agitati, care mai de care isi etaleaza fie telefonul mobil pe masa, fie laptopurile de pe care ar fi trebuit probabil sa citeasca ceva, dupa care incep a mormai „problemele cetatenilor”. Iar cum modul silentios al „celulalelor” nu si-a gasit rostul, sedinta a fost pigmentata din cand in cand cu sonerii care mai de care mai interesante.

Oamenii aveau lucruri mai importante de facut si de vorbit, seriozitatea trebuia lasata acasa. Astfel, prin fel de fel de zgomote, cineva incepe sa citeasca 3 hotarari in decurs de un minut. Timpul nu trebuie pierdut pe explicatii. Nimeni nu se sfieste sa faca liniste, macar din respect ca vor vota probabil ceva important sau care va aduce schimbari majore. Imediat se cere votul. Doi ridica mana pentru aprobare. Restul se abtin pentru ca sunt lucruri mult mai interesante de facut. Rezultat 20 de voturi favorabile.

Se trece mai departe, dintr-o decizie in alta. Se ridica problema cainilor comunitari – „ce ne facem ca sunt prea multi si cetatenii…?”. Se spune ca in mod normal legea ar trebui sa fie cunoscuta de toti cei prezenti in acea sala. Desigur aceasta nu se intampla, una dintre scuzele rezolvarii acestei probleme fiind Legea pe care nimeni nu o poate intelege si prin urmare: „Asteptam o interpretare corecta a legii” – pe care o vor face consilierii din mandatul urmator, evident. Bineinteles ca urmeaza alte voturi cu multe abtineri din care se decide 100% „pentru”.

Graba si, probabil, afacerile isi spun cuvantul. Cativa consilieri se ridica de pe scaune incercand sa paraseasca sala, uitand ca mai sunt de votat vreo 3 proiecte. Se aseaza, toata lumea este de-acord.

Inainte de incheiere se propune ca trotuarul din partea laterala a case de cultura sa fie mai scurt si eventual sa se poata parca si pe trotuar.

Cu siguranta ca se vor vedea lucrari in acea zona in curand, insa ceva mai devreme se plangeau ca cetatenii nu mai au loc din cauza teraselor. Acum vor pune masinile. Cu alte cateva cuvinte lipsite de sens se declara: „sedinta incheiata”.

3 comentarii la „Sedinta de consiliu local – dezinteres si nepasare

 • sâmbătă, 02-05-09 la 6:19
  Permalink

  … dezamagit? nu trebuie. in calitate de cetatean si eu am trecut prin toate fazele: revolta, indignare, dezamagire, blazare. dar acum am hotarat ca trebuie facut ceva. daca asteptam inca 3 ani ca alesii sa se manifeste cu aceeasi nesimtire, greu ne vom mai reveni!
  interesul propriu primeaza in mai toate institutiile publice, mai ales in administratiile publice. sunt primari si viceprimari la primul mandat, care considera comunele mosii proprii si impun regulile lor, care nu au nimic comun cu legea(buna, proasta, legea e lege). Luati exemplul Livezi si o sa va cruciti. crezand ca au rezolvat toate problemele arzatoare de administratie, „alesii” si-au impus punctul de vedere si la gradinitele de copii. prescolarii nu mai primesc buline rosii pentru activitatea desfasurata ci buline galbene! de rasul curcilor! asta e numai un aspect. in rest…. Dumnezeu cu mila. ne ducem de rapa………..

  Răspunde
 • joi, 18-06-09 la 23:13
  Permalink

  Cei care votau votau sa plece mai repede acasa..

  Răspunde
 • sâmbătă, 24-10-09 la 8:19
  Permalink

  Mai oameni:OARE CHIAR SUNTEM UN POPOR DE DOBITOCI SI CHIORI?????NU VEDEM DESTUL DE CLAR DUPA ATATIA ANI CA NIMENI SI ABSOLUT NIMENI DIN CEI CARE AJUNG PE TRON NU FAC NIMIC IMPORTANT IN FOLOSUL NOSTRU,IAR NOI MERGEM LA VOT CA OILE SI PLATIM TAXE SI EXTRA TAXE PT CA EI SA-SI CUMPERE LIMUZINE DE SUTE DE MII DE EURO SI VILE CARE DE CARE MAI MARI SI MAI FRUMOASE?MAI RAMANE TIMP DE SEDINTE DUPA VOI?INCA SUNT MULTI CARE AU ORBU GAINII SI SE AMAGESC CU DEZINTERESUL PE CARE IL AU DRAGII NOSTRI TOVARASI PT ACEASTA TARA CARE (NU CA SE DUCE DE RAPA) STA PE FUNDUL RAPEI SI O MANINCA VIERMII….

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.