Se inaugurează Incubatorul de Afaceri de la Centrul de Afaceri şi Expoziţii Bacău

Joi, 26 mai 2011, la ora 12.00, va avea loc festivitatea de inaugurare a Incubatorului de Afaceri din cadrul Centrului de Afaceri şi Expoziţii „Mircea Cancicov”.

Incubatorul va găzdui, pentru următorii trei ani, 24 de IMM-uri aflate în primii ani de activitate. Acestea vor beneficia de birouri echipate şi mobilate, sprijin financiar şi servicii de consultanţă.

Alături de sprijinul logistic necesar demarării activității, Incubatorul ofera un mediu prielnic dezvoltării afacerilor, prin facilitarea activităţilor de networking, a transferului de know-how şi prin acordarea de sprijin în dezvoltarea de parteneriate.

Procesul de selectie a firmelor incubate este in derulare. Programul este coordonat şi finanţat de Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM) şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP), în colaborare cu autorităţile locale, respectiv Primăria Municipiului Bacău.

Obiectivele programului sunt dezvoltarea spiritului antreprenorial, dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii din România, şi scăderea şomajului.

Perioada de incubare în afaceri este de 3 ani, plus 2 ani monitorizare post-incubare. Incubatorul de Afaceri Bacău este înfiinţat prin colaborarea Primăriei Municipiului Bacău cu Agentia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM) şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în cadrul Programului Naţional Multianual de Infiinţare şi Dezvoltare de Incubatoare Tehnologice şi de Afaceri în România.

Incubatorul de Afaceri este administrat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bacău.„Datorită acestui program care se derulează la Incubatorul de Afaceri din cadrul Centrului de Afaceri şi Expoziţii „Mircea Cancicov” IMM-urile din Bacău, şi nu numai, vor beneficia de un suport substanţial. Prin implementarea acestui Program acordăm un sprijin concret pentru dezvoltarea şi dinamizarea mediului de afaceri”, a declarat Romeo Stavarache, primarul Municipiului Bacău.

La festivitatea de inaugurare vor participa, alături de d.l Romeo Stavarache, primarul Municipiului Bacău, d-na Yesim Oruc, reprezentant rezident al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, d.l Cristian Haiduc, preşedintele Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri, d.l Constantin Apostol, director ADR Nord Est.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.