Școală de vară la CCD Bacău
Comisia Fulbright din România își propune să organizeze în perioada 10 – 12 septembrie 2013, cu sprijinul Casei Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacău și al Colegiului Național ”Gheorghe Vrănceanu” Bacău, Școala de vară US Admissions Summer School.
La aceasta vor participa aproximativ 60 de elevi ai claselor a X-a și a XI-a, din întreg județul, cu rezultate deosebite la învățătură.
US Admissions Summer School a fost organizată până acum, la Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân” Constanța, la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” Sibiu și la Colegiul Național ”Horia, Cloșca și Crișan” Alba Iulia.
Programul acesteia este extrem de interesant și intens, el fiind coordonat de Mihaela Arsene, directorul Serviciului de Consultanţă al Comisiei Fulbright România, din cadrul Fulbright Educational Advising Center U.S.A., structură care aparţine Comisiei Fulbright din România.
Sesiunile de informare se vor desfăşura la Colegiul Național ”Gheorghe Vrănceanu” Bacău și la Centrul „American Corner Bacău”, timp de trei zile, între orele 10.00 – 20.00.
Topicul acestora este următorul:
- U.S. higher education highlights
- And more!
- The U.S. application process
- U.S. study on a scholarship? Yes!
- The admissions essay that can make or break your application
- Romanian success stories
- Practical sessions on: university selection, the essay, and recommendation letters
- The TOEFL test
- The SATs
- U.S. admissions support at FEAC
- U.S. university culture
- U.S. Culture Clubs
Cu această ocazie vor fi distribuite materiale informative referitoare la modul de a accesa o bursă de studiu, dar şi la ofertele educaţionale ale unor colegii şi universităţi de peste Ocean.
Acum, peste 12.000 de studenţi din România studiază în Franţa, Germania, Marea Britanie şi Statele Unite, mulţi dintre ei cu burse generoase, oferite de universităţile internaţionale care îi găzduiesc.
Participanții vor avea ocazia să afle cum se construieşte succesul academic şi profesional în cele mai bune universităţi din S.U.A, despre criteriile de admitere folosite de universităţile americane, despre etapele procesului de aplicaţie, dar şi detalii referitoare la sprijinul financiar oferit de instituţiile din S.U.A., candidaţilor internaţionali, în condiţiile în care peste 2000 de studenţi din România studiază acum în Statele Unite.
În final vor fi evidențiate câteva exemple de succes ale elevilor și studenţilor români, care au îndeplinit condițiile, au fost admişi și au beneficiat de finanţare, fapt care ilustrează şi justifică pe deplin acest demers.
“La invitația noastră reprezentanţii Comisiei Fulbright din România, se află pentru a cincea oară în județul Bacău. De acestă dată, am optat pentru organizarea unei școli de vară pentru cei mai buni elevi ai claselor a X-a şi a XI-a, de la unităţile de învăţământ din judeţ. Succesul activităților similare organizate de Comisia Fulbright până în prezent, dar și eficienta colaborare cu cadrele didactice de la prestigiosul colegiu băcăuan, ne încurajează în această inițiativă”, ne-a declarat prof. Gabriel Stan, directorul CCD Bacău.