Șampon uscat: argumente pro și contra pentru o coafare rapidă

Șamponul uscat este considerat un remediu magic pentru coafarea părului. De ce este atât de popular? Sprayul oferă prospețime instantă și este ideal pentru a adăuga volum părului. Șamponul uscat este întotdeauna o salvare. În doar câteva secunde, părul arată proaspăt spălat. Ideea de bază constă în silicat, care este componenta principală. Acesta absoarbe excesul de sebum și oferă volum de la rădăcină.

Există remedii sub formă de pulbere sau spray. Principalele componente ale șamponului uscat sunt sorbanții, de obicei acestea sunt amidonuri naturale de orez, cartof, porumb, ovăz, argilă sau pudră cosmetică. Fiind atât de versatil și eficient, a devenit o parte indispensabilă a procesului modern de coafare. Totuși, unii oameni consideră că șamponul uscat dăunează scalpului și firelor.

Beneficii

Fără îndoială, primordialul beneficiu este senzația instantanee de prospețime. De regulă, formulele organice includ extracte de bumbac și aloe vera, care degresează ușor părul, conferă un parfum minunat și hidratează scalpul. Un șampon uscat https://makeup.ro/categorys/250287/ conferă volum oricărui tip de păr, indiferent de lungime, culoare sau desime.

Totuși, remediile moderne sunt dezvoltate în funcție de nuanța părului. Pentru a evita reziduurile ușoare, este recomandată aplicarea sprayului potrivit.

Dezavantaje

Desigur, șamponul uscat nu înlocuiește spălarea regulată a părului. Nu este recomandată utilizarea continuă a acestui produs. Părul trebuie spălat regulat cu apă și șampon obișnuit. În cazul aplicării incorecte, de exemplu, în exces, linia părului va arăta de parcă ar fi fost presărată cu făină.

Șampoanele, balsamurile, măștile sau spray-urile de îngrijire aplicate pe părul umed, conțin un plus de ingrediente liniștitoare și hrănitoare. Nici un șampon uscat nu poate înlocui aceste preparate, dar este ideal pentru utilizarea între spălările tradiționale.

Mod corect de aplicare

Șamponul uscat este destul de ușor de utilizat. Cutia trebuie agitată bine de mai multe ori și pulverizată pe rădăcinile părului, de la o distanță de aproximativ 15 centimetri. Apoi, se distribuie uniform cu degetele și pieptenele, masând ușor. După 5 minute, firele arată ideal. Șamponul uscat se aplică numai pe părul uscat, deoarece interacționează cu grăsimile, ci nu cu apa.

Nu refolosi șamponul uscat de mai multe ori pe zi, deoarece efectul nu va mai fi același. Mai mult șampon uscat oferă greutate firelor. Pentru părul uscat, fragil și deteriorat, în special în vacanțe, unde este expus pe deplin la razele directe ale soarelui, nu se recomandă abuzul unui astfel de remediu.

Specialiștii susțin că un șampon uscat nu conține componente alcaline, găsite în șamponul obișnuit. Prin urmare, curăță părul fără a deteriora scalpul. În ultimii ani, formula unui produs bun a fost îmbunătățită cu uleiuri și extracte din plante, care îngrijesc părul. Evită compozițiile cu sulfați și parabeni. Optează pentru un complex protector UV sau proprietăți de protecție termică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.