Renovarea Sălii de Atletism, frânată de firma liberalui Ioan Rotaru

Consilierul local PNL, Ioan Rotaru, cel care conduce firma Rotbac SRL, s-a retras după ce a câştigat licitaţia renovării acoperişului Sălii de Atletism. Din acest motiv, fondurile care urmau să vină de la Minister pentru lucrările de construcţie n-au mai sosit. Prin urmare, Direcţia Judeţeană pentru Sport (DJS) a pierdut aproximativ 400 de mii de lei şi aşteaptă de acum încolo aprobarea sumei.

Georgel Cojocaru, directorul DJS Bacău, recunoaşte că lucrările de reconstrucţie a acoperişului au fost tărăgănate din cauză că firma Rotbac s-a retras la puţin timp după ce a câştigat licitaţia.

„După ce au câştigat licitaţia, s-au retras. A mai trecut ceva timp până ce am reuşit să chemăm la lucrări următoarea firmă de construcţie care participase la licitaţie. S-a încheiat anul şi am pierdut banii. Este vorba despre vreo 400 de mii de lei”, a explicat Georgel Cojocaru, directorul DJS Bacău. „Acum, aşteptăm aprobarea fondurilor şi sper ca în primăvara asta să finalizăm lucrările. Lucrăm cu o altă firmă şi suntem mulţumiţi”, a mai explicat Cojocaru.

Sportivii se plâng de frig

Atleţii băcăuani afirmă că iarna aceasta au tremurat de frig în sală, din cauza găurilor din acoperiş. „Toată iarna am tremurat de frig şi am făcut antrenamente îmbrăcată în haine groase. Venea frigul pe sus”, a afirmat o atletă de 14 ani din Bacău.

Un alt coleg de-al ei susţine că la un antrenament „l-a picurat de sus” deoarece acoperişul era găurit. „Ce s-a făcut în sală este frumos, dar cu acoperişul s-au lungit cam tare. Mai ales acum când afară este frig, nu se poate realiza o temperatură plăcută în sală”, a mai adăugat Constantin M, tatăl unei atlete.

„Veneam cu bani de acasă!”

Ioan Rotaru recunoaşte că firma Rotbac îi aparţine, dar afirmă că este condusă mai mult de fiul său. În replică, el a confirmat că s-a retras de la renovarea acoperişului Sălii de Atletism, dar – spune el – la faţa locului erau alte lucrări decât cele anunţate iniţial.

„Am preferat să ne retragem, deoarece la ce lucrări trebuiau făcute acolo urma să venim noi cu bani de acasă. Ei au zis una şi la faţa locului era alta”, a afirmat consilierul PNL.

Rotaru, abonat la lucrări publice

Firmele liberalului Ioan Rotaru au apărut de mai multe ori în zona lucrărilor din bani publici. Rotaru a stat la un moment dat în umbra 1 TV Bacău unde, se spune, ar întoarce o parte din fondurile contractate de la bugetul local.

Interesant este că în toată această perioadă, el a dat dovadă de o discreţie totală, mulţi colegi de partid neştiind nici măcar cum arată. În acte Rotaru figurează asociat cu Liviu Goian în SC Ecobeton.

Olimpia Filip

Inainte - Editie de Bacau Articole publicate pe Bacaul.ro cu permisiunea autorului.

Un comentariu la „Renovarea Sălii de Atletism, frânată de firma liberalui Ioan Rotaru

  • vineri, 05-03-10 la 22:08
    Permalink

    Si unde se duc banii? Pana cand? Avem cumva nevoie de o revolutie ca sa traim mai decent in propria tara, sau sa fugim cat putem de departe si sa lasam nemernicii aia sa faca ce vor din ea?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.