S-a restabilit alimentarea cu energie în majoritatea zonelor afectate de viscol


Echipele Delgaz Grid au restabilit alimentarea cu energie în majoritatea zonelor afectate de viscol. Viscolul puternic a provocat căderea copacilor peste reţelele aeriene şi ruperea stâlpilor şi conductoarelor electrice. Echipele Delgaz şi ale contractorilor continuă intervențiile pentru remedierea avariilor.

Viscolul puternic, cu vânt de peste 100 km/h în unele zone conform avertizărilor meteo, a cauzat numeroase avarii ale rețelelor electrice aeriene din județele Iași, Suceava, Bacău, Vaslui și Neamț.

Intemperiile au cauzat ruperea stâlpilor şi conductoarelor, precum şi deteriorarea de elemente de izolaţie şi susţinere a acestora. Vegetația din vecinătatea rețelelor aeriene a favorizat producerea de avarii, în special prin căderea copacilor peste liniile electrice.

Zeci de echipe ale companiei şi ale contractorilor intervin continuu de ieri după-amiază, astfel că la această oră s-a reuşit să se remedieze cea mai mare parte a avariilor.

Intervențiile au loc de multe ori în condiții de acces foarte dificil în teren, ce face uneori imposibilă folosirea mijloacelor auto pentru transportul oamenilor, materialelor şi echipamentelor necesare pentru lucrările de reparaţii.

În continuare se execută lucrări pentru reluarea alimentării în șase localități din județele Neamț (3), Bacău (2) și Suceava (1), dar și pentru remedierea deranjamentelor individuale sau colective.

Din considerente de siguranța, se recomandă persoanelor din zonele afectate să nu se apropie de conductoarele căzute la pământ sau de stâlpii prăbușiți ori înclinați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.