Romeo Stavarache, urmarit penal pentru abuz si nerespectarea Justitiei

Prim procurorul Judecatoriei Bacau a decis prin Ordonanta ca rezolutia de neincepere a urmaririi penale fata de Romeo Stavarache, data in dosarul cu Vasile Botomei, este nelegala. In plus, magistratul a decis ca cercetarile sa fie finalizate in cursul lunii aprilie.
Avocatul Vasile Botomei afirma ca politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor al Inspectoratului de Politie al Judetului Bacau au decis in data de 13 aprilie 2011 urmarirea penala pentru Romeo Stavarache. „La politie am vazut ca au dat inceperea urmaririi penale pentru Romeo Stavarache. In sfarsit, mi se va face dreptate!”, a spus Vasile Botomei. Daca si decizia procurorului de caz bate in aceeasi directie, atunci primarul bacauan va fi trimis in judecata. Pentru infractiunile de abuz in serviciu, nerespectarea si neexecutarea hotararilor judecatoresti, definitive si irevocabile, el risca intre 6 luni si 3 ani de inchisoare sau amenda penala, intre 2500 si 10 mii de lei.

Botomei il vrea dupa gratii pe Stavarache

Avocatul Vasile Botomei nu s-a lasat pana cand nu i-a convins pe procurori de abuzurile infaptuite de primarul Romeo Stavarache asupra intereselor proprii. „Prim procurorul Judecatoriei Bacau a dat o ordonanta corecta. Sunt convins ca nimeni nu-l mai poate ajuta pe primar sa scape de raspunderea penala”, a mai spus Botomei.

Desi avea deicizie definitiva si irevocabila a instantei, care obliga Primaria Bacau sa acorde firmei proprii (Bartolo) autorizatie de functionare pentru spatiile de pe Republicii, Botomei nu a reusit sa obtina actul administrativ. Desi abuzul, prin inactiunea Primariei Bacau, era evident, organele de urmarire penala au dat NUP in dosarul 19/P/2007. Vasile Botomei, in acelasi dosar, le-a facut plangere penala si lui Dumitru Sechelariu si Laurian Lucas, sub aspectul infractiunii nerespectarii prevederilor articolului 24 din legea 554/2004, fata de care magistratii nu s-au pronuntat. Acesta, in opinia lui Adrian Majeri, prim procuror al Judecatoriei Bacau, reprezinta un alt aspect de nelegalitate infaptuit de procurorii de caz, care nu s-au obosit sa cerceteze in amanunt situatia.

Argumentele prim procurorului pentru urmarirea penala a lui Stavarache

Dealtfel, prim procurorul Judecatoriei Bacau a considerat ca rezolutia de NUP, in dosarul Stavarache-Botomei, 19/P/2007, nu este legala deoarece infractiunea de nerespectare a hotararilor judecatoresti este o infractiune „omisiva proprie”. Totodata, Romeo Stavarache nu poate beneficia de termenul de prescriptie, deoarece infractiunea are caracteristicile unei infractiuni continue.

„Vazand si dispozitiile art 122, alian 2, teza a ll-a, din Codul Penal, conform caruia „In cazul infractiunii continue termenul de prescriptie (de prescriptie a raspunderii penale) curge de la data incetarii actiunii sau inactiunii, iar in cazul infractiunilor continuate, de la data savarsirii ultimei actiuni sau inactiuni”, constat ca solutia de neincepere a urmaririi penale, pe considerentul implinirii termenului de prescriptie a raspunderii penale este nelegala”, arata prim procurorul Judecatoriei Bacau, Adrian Majeri in Ordonanta din 24 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.