Romani in inchisorile Italiei

In inchisoare… datorita faptului ca sint clandestini, cu toate ca acum, prin lege, nu mai sint considerati clandestini.
Sint cetateni romani si bulgari, ultimii sositi in UNIUNEA EUROPEANA.

In toata regiunea Lombardia sint 19 detinuti romani inchisi pentru faptul ca au fost expulzati de nenumarate ori din Italia iar ei nu au luat in consideratie legea „BOSSI-FINI”, lege care va suferi modificari pina la inceputul lunii februarie.

Deci este vorba de clandestini pentru care acum nu vor mai fi probleme si se spera intr-o reintegrare rapida a lor. Se stie ca romanii sint muncitori, foarte inventivi si foarte apreciati la locurile de munca, dar din pacate, la momentul actual, in inchisorile din Lombardia se afla peste 300 de romani retinuti pentru diverse fapte (jaf armat, prostitutie, probleme legate de droguri, violuri).

Important este sa privim cu incredere viitorul si sa fim priviti in Europa cu respectul care ni se cuvine, pentru ca sintem un popor mindru, stimat si apreciat.

Reactii la un articol publicat de Cotidiano Nazionale „METRO”

2 comentarii la „Romani in inchisorile Italiei

 • sâmbătă, 19-01-08 la 19:58
  Permalink

  Vreau sa spun ca romanii din inchisorile Italiei sunt tratati inuman! Cunosc un caz: scrisorile trimise in ultimele doua luni la inchisoarea din Lecce nu au ajuns. Ganditi-va ca acesta este singurul mod de comunicare cu familia. Trebuie sa se faca ceva!

  Răspunde
 • luni, 29-09-08 la 0:38
  Permalink

  FRATELE MEU A FOST RETINUT IN SPANIA PENTRU PARTICIPAREA LA UN VIOL IN Italia stiu doar ca este arestat aici nu stim nimic de situatia sa d e 4 luni a fost internat la psihiatrie in spania 5 zile tatal nostru a decedat acum 2 luni de ce nu suna cat a fost retinut in spania suna pe fiecare zi cum putem comunica cu el nu stie de moartea tatalui

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.