Actualitate

Revista presei din 28 februarie

Potrivit procurorilor / Mesaje codificate între Patriciu, Stephenson şi Pantiş, pentru manipularea bursei (Gândul)

Operaţiunea ‘F’, pentru a-i lăsa ‘în ofsaid’ şi ‘să se joace în curte’ pe ceilalţi investitori.

Stabilirea şi menţinerea artificială a preţului acţiunilor Rompetrol încă din prima zi de tranzacţionare la bursă, aceasta este prima acuzaţie adusă de procurori în dosarul Rompetrol. Potrivit acestora, lucrurile s-au desfasurat astfel: în 7 aprilie 2004, ora 08.30, Cerasela Rus, trader BVB al SSIF Alpha Finance SA, transferă din contul Rompetrol, în vederea vânzării la Bursa de Valori Bucureşti, un număr de 1.600.000.000 acţiuni emise de către SC Rompetrol Rafinare SA (simbol RRC). Transferul a fost efectuat fără să existe o autorizare a clientului SC Rompetrol SA, în condiţiile în care, conform contractului de intermediere, SSIF se obligă să execute doar instrucţiunile clientului. La doar câteva minute după acest transfer- suntem înaintea începerii şedinţei de tranzacţionare – George Stephenson, împuternicit al Rompetrol, îi spune lui Collin Hart, împuternicit al unei companii cipriote, Saltville Ltd., că Rompetrol va vinde un pachet de acţiuni RRC la preţul de 116 lei/acţiune.

Patriciu se exportă în Olanda (Cotidianul)

Dinu Patriciu a renuntat la administrarea firmelor pe care Rompetrol Group le detine în România. El a ramas insa preşedintele grupului care este inregistrat în Olanda şi în care este cel mai important actionar.

Dinu Patriciu şi Philip Stephenson si-au incetat mandatele de administratori ai societatii Rompetrol Rafinare Constanta (rafinaria Petromidia), potrivit unei hotariri a Adunarii Generale a Actionarilor, transmisa ieri Bursei de Valori Bucuresti. Actionarii companiei au stabilit, de asemenea, o noua componenta a structurii de conducere.

Dinu Patriciu declarase inca de vinerea trecuta, inainte de desfasurarea AGA, ca nu mai conduce de multa vreme nici una dintre societatile din România care fac parte din grupul Rompetrol. El admite insa ca nu-si lasa balta afacerea: ‘Am pastrat functia principala de conducere executiva (la Rompetrol Group NV) tocmai pentru ca prin credibilitatea de care ma bucur fata de partenerii nostri sa asigur bunul mers al afacerilor’.

1,6 milioane euro deturnaţi din fonduri europene (Evenimentul zilei)

Cristian Rizea, finul fostului ministru PSD al educaţiei, Alexandru Athanasiu, este acuzat ca ar fi deturnat 1,6 milioane de euro proveniti din fonduri europene. şi asta în perioada în care a ocupat functia de director al Agentiei Naţionale pentru Sprijinirea Initiativei Tinerilor (ANSIT).

Asa arata un raport al inspectorilor Departamentului de Lupta Antifrauda (DLAF) din cadrul guvernului, care au verificat operatiunile realizate de fosta conducere a ANSIT intre anii 2000 şi 2005.

Autor : Alic MÎRZA, Amos News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.