Revelion romanesc la Dublin

La cumpana dintre ani, romanii stabiliti la Dublin – Irlanda au tinut sa petreaca Revelionul 2008 alaturi de … romani de acasa.

De aceea, doi bacauani cu suflet mare care nu si-au uitat prietenii – Catalin Tatarasanu si Lucian Chelariu, stabiliti de ceva vreme acolo, au apelat la prietenii de acasa si asa au ajuns sa ii aiba ca invitati pe membrii Ansamblului folcloric si de dansuri populare ,,Ca La Noi” condus de Camelia Rosu, maestru coregraf Robert Costrovanu si binecunoscuta interpreta de muzica populara Maria Salaru.

Au fost spectacole de inalta tinuta artistica si multe obiceiuri de iarna traditionale prezentate in fata a sute de romani dar si irlandezi extrem de interesati de arta romaneasca dar si entuziasmati de virtuozitatea dansatorilor bacauani.

De mult succes s-au bucurat si copii Lucia Ichim si Dragos Insuratelu, membrii ai grupului folcloric ,,Boboceii”.

Multi din cei prezenti si-au adus aminte cu placere de participarea bacauana la ,,Festival of World Cultures” si au intrebat de dansatorii de la Ansamblul ,,Saratelul” – Sarata si de interpretul Andrei Ifrim din Bacau.

Cei doi promotori, Catalin Tatarasanu si Lucian Chelariu sunt decisi sa deschida si alte proiecte culturale de prezentare a formatiilor si interpretilor de la noi.

8 comentarii la „Revelion romanesc la Dublin

 • joi, 03-01-08 la 20:18
  Permalink

  Doresc sa-i multumesc lui Vasile Ungureanu, presedintele comunitatii romanesti din Dublin pentru faptul ca a fost un OM deosebit. In toate cele trei zile petrecute in capitala Irlandei ne-a aratat cele mai importante puncte turistice ale orasului.
  Multa bucurie,
  Augustin Mihaila.

  Răspunde
 • vineri, 04-01-08 la 19:59
  Permalink

  Cum ramine cu banii ce iai luat de la Consiliul Local ca sa fii prezent la Revelionul din centrul Bacaului. Cred ca ai bunulsimt si ii vei returna. Ce zici?

  Răspunde
 • vineri, 04-01-08 la 22:21
  Permalink

  Efortul facut de cei care ne-au invitat la Dublin, respectiv a d-lui Catalin Tatarasanu , a familiei d-sale dar si a d-lui Vasile Ungureanu – a fost considerabil atat fizic cat si financiar: Ni s-a asigurat transportul cu microbuzul de la Bacau la Otopeni si retour,biletele de avion,cazarea si masa cu bucate romanesti dar si cu specific irlandez. Transportul de la locul de cazare la sala de spectacol si vizitarea orasului si cumparaturile le-am facut cu ajutorul d-lui Vasile Ungureanu, presedintele comunitatii romanesti din Dublin, care ne-a fost si ghid.Ce sa mai zic de onorariu? Imensa bucurie ce se citea pe chipul celor prezenti la spectacol manifestata prin ropote de aplauze hora in care s-au prins la indemnul meu si al cantecelor mele au fost cea mai mare rasplata a efortului nostru. Invitatia de a reveni cat mai curand arata de la sine aprecierea de care ne-am bucurat.Multumim inca odata tuturor celor care s-au implicat in buna desfasurare a acestui proiect.Deasemenea multumesc colegilor,talentatilor dansatori de la amsamblul „Ca la Noi” cu care am facut echipa excelenta,celor doi „bobocei” Lucia Ichim si Dragos Isuratelu, parintilor acestora ca au avut incredere sa-i lase cu mine in cea mai speciala seara din an si nu in ultimul rand lui Augustin Mihaila pentru frumoasa prezentare si pentru imaginile pe carea le-a realizat si simpaticei sale sotii,Crina Radu.Scces tuturor in anul ce tocmai a sosit si impliniri in tot ce si-au propus sa realizeze.Sanatate si bucurii cu duiumul!!!!

  Răspunde
  • sâmbătă, 22-08-09 la 8:35
   Permalink

   cum sa fac sa dau de catalin tatarasanu? ma poti ajuta?

   Răspunde
   • joi, 07-10-10 la 1:50
    Permalink

    suna-ma sa iti dau nr lui 0755642575

    Răspunde
 • luni, 02-06-08 la 15:54
  Permalink

  Un spectacol deosebit;cum a-s putea intra in posesia a mai multor ipostaze video,si cele din august 2007? VA ROG MULT. MULTUMESC!

  Răspunde
 • vineri, 08-05-09 la 15:33
  Permalink

  cel mai tare colegraf sooper ROBERT COSTROVANU am avut si noi parte de cateva lectii de dansuri populare si pot sa spun ca nu cred ca o sa mai aveam parte de asemene lucruri!

  Răspunde
 • sâmbătă, 04-02-12 la 21:44
  Permalink

  FOARTE FRUMOS EU AM FOST LA ACEST SPECTACOL LUCRAM LA DOMNU CATALIN ,DAR DIN PACATE ACUM SUNT IN ITALIA NU MAI SUNT IN IRLANDA,

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.