Reținut de polițiști și, ulterior, arestat preventiv pentru infracțiuni la regimul rutier

În data de 04 noiembrie , în jurul orei 02.00, pe DN 2 F, pe raza comunei Buhoci, în afara localităţii, un tânăr de 19 ani a condus un autoturism având direcţia de deplasare Vaslui-Bacău, iar pe fondul neadaptarii vitezei de deplasare şi a consumului de alcool a pierdut controlul volanului şi a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a tânărului care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din verificările efectuate la faţa locului s-a constatat faptul că tânărul nu ar fi oprit la semnalul regulamentar efectuat de către echipajul de poliţie din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Traian care au procedat la urmărirea autoturismului pe DN 2 F, din localitatea Traian până la locul producerii evenimentului rutier.

În urma verificărilor în bazele de date ale Poliţiei Române polițiștii au constatat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările sunt efectuate în cadrul unui dosar penal pentru săvârșirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice și fără permis de conducere.

Faţă de tânărul în cauză s-a dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, acesta fiind introdus în Arestul I.P.J. Bacău. Ulterior, a fost prezentat Judecătoriei Bacău cu propunerea de arestare preventivă, Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi dispunând arestarea preventivă a acestuia pe o durată de 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.