Reprezentanţi ai CCD Bacău vor participa la aniversarea Independenţei S.U.A.

Cu ocazia sărbătoririi celei de a 236-a aniversări a Independenţei S.U.A., miercuri, 4 iulie 2012, directorul C.C.D. Bacău, prof. Gabriel Stan, a fost invitat de Excelenţa Sa, Mark H. Gitenstein, ambasadorul S.U.A. la Bucureşti, pentru a participa la manifestările prilejuite de acest eveniment.

Acesta va fi însoţit de coordonatoarea Centrului American Corner Bacău”, bibliotecar Oana-Liliana Jianu.

Instituţia băcăuană promovează în parteneriat cu Ambasada S.U.A. un set de programe culturale şi educaţionale reprezentative, prin Centrul American Corner Bacău”, Centrul Regional de Resurse pentru Educaţia Civică şi prin Centrul Regional pentru Studierea Holocaustului.

O parte dintre acestea sunt finanţate direct de Departamentul de Stat, prin Ambasada S.U.A. de la Bucureşti, fiind considerate proiecte de succes.

„În viitor ne vom focaliza mai mult pe dezvoltarea Centrului „American Corner Bacău” şi a Centrului Regional de Resurse pentru Educaţia Civică, deoarece o bună funcţionare a acestora permite accesul nemijlocit al elevilor şi cadrelor didactice la diferite programe educaţionale, civice şi culturale americane.

            De asemenea, ne gândim să iniţiem câteva proiecte educaţionale de anvergură, care îşi propun promovarea educaţiei împotriva urii, dar şi a toleranţei şi reconcilierii, combaterea traficului de fiinţe umane şi a discriminării în şcoli.

            Suntem onoraţi de interesul sporit pe care Ambasada S.U.A. îl manifestă faţă de C.C.D. Bacău. Această situaţie ne obligă să continuăm şi să dezvoltăm parteneriatul cu americanii.” , ne-a informat prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacău.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.