Reparații necesare înainte de redecorarea pereților locuinței

Când este vorba despre apartamentul sau casa ta, prevenirea este mai economică decât repararea, de aceea trebuie alese materiale de calitate care să dureze în timp. Atunci când te muți în altă locuință și aceasta nu este nouă, poți avea surpriza de a cheltui destul de mulți bani pentru renovare, pentru anumite reparații care sunt necesare. Această muncă devine mai ușoară dacă ai la îndemână materiale bune, echipamente necesare și scule care ajută în realizarea activităților. De exemplu foarte utile pentru realizarea unor reparații la înălțime, în locuință dar și în exteriorul acesteia, sunt scara din metal și schela telescopică din aluminiu.

Cum reparăm pereții și tavanele în apartament sau casă?

Prin redecorarea locuinței înțelegem de exemplu zugrăvitul, aplicarea gresiei și faianței, aplicarea unui tapet, etc. Înainte de a face aceste operații trebuie realizate câteva lucrări de reparații care constau în corectarea defectelor ce apar pe suprafețele pereților și tavanelor. Aceste suprafețe nu se zugrăvesc oricum, ele trebuie pregătite în prealabil pentru redecorare. Acest lucru înseamnă că ele trebuie să fie supuse unor operații de corectare a defectelor, pentru ca să ajungă într-o stare mai bună, potrivită pentru aplicarea varului sau a tapetului. Prin defecte se înțelege prezența unor găuri, fisuri, denivelări pe suprafața pereților și a tavanului.

Gletul este un material sub formă de pulbere care dacă este amestecat cu apă va avea o consistență cremoasă și va putea fi aplicat cu șpaclu pe suprafața peretului. Acesta are capacitatea de a acoperi foarte bine fisurile de pe perete, fiind netezit pe acesta cu partea de metal a șpaclului. Se poate folosi la fel de bine și pentru acoperirea fisurilor de pe suprafețele din lemn, care apoi vor fi date cu vopsea.

Gletul se poate achiziționa din magazinele care comercializează materiale de construcții, unde există și un tip de glet mai special, potrivit pentru a fi folosit pentru acoperirea fisurilor mai fine ale unui perete. Un lucru important este ca operația să se realizeze destul de repede, pentru că această pulbere amestecată cu apă se usucă imediat. După ce a fost aplicat corect, suprafața va trebui finisată prin slefuire pentru ca să fie pregătită pentru redecorare: zugrăvit, vopsit, sau pentru aplicarea tapetului.

Pentru găuri se folosește tencuială mai ales dacă acestea sunt destul de proeminente. Dacă sunt mici se pot astupa cu glet, cu ajutorul șpaclului, la fel ca în cazul fisurilor. Există și un glet mai special care umple găurile mai adânci, iar în anumite cazuri se poate folosi și spuma ce expandează pentu găurile lăsate de țevile care au fost scoase. Spuma se lasă să se întărească, apoi se taie, se finisează prin netezire și la final se zugrăvește.

Chitul ajută la repararea fisurilor dintre suprafețele diferite, de exemplu poate fi aplicat pe zonele dintre rama geamului și tencuiala peretelui. În cazul în care suprafața este din gips carton, reparațiile se fac aproximativ la fel ca la tencuială, mai ales dacă defectele sau găurile sunt destul de mici.

Pentru a acoperi o adâncitură mare, se îndreaptă marginile acesteia, se aplică un petic din gisp carton, care va fi lipit cu glet ce face priză, se netezește pe deasupra cu puțin ipsos, iar apoi se redecorează suprafața. Suprafețele cu defecte și care sunt din șipci tencuite se repară destul de ușor dacă sunt intacte, prin metodele prezentate mai sus. Dacă șipcile nu sunt în stare bună, sunt rupte sau crăpate, trebuie folosite bucăți din gisp carton care să acopere locul respectiv, acestea se fixează prin cuie, iar apoi se poate aplica tencuiala deasupra lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.