Razii ale polițiștilor în târguri, piețe și pe șosele

Forțele de poliție din județul Bacău au desfășurat activități specifice pe parcursul weekendului cu efective sporite.

Au fost constatate în flagrant 17 infracțiuni și au fost prinși 15 suspecți. Au fost aplanate 56 stări conflictuale și au fost aplicate 694 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 187610 lei.  Au fost depistați 183 de conducători auto care au încâlcat regimul legal de viteză și s-au reținut 42 de permise de conducere și 19 certificate de înmatriculare. Față de 105 persoane s-a luat măsura sancționării contravenționale ca urmare a nerespectării normelor de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice.

 

Exemple:

Au fost opriți în trafic M. Marius , de 27 ani, din com. Urechești și C. Florentina, de 24 ani, din Onești, care conduceau autoturisme și nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a străzii. Față de cele două persoane s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 280 lei fiecare și le-au fost reținute permisele de conducere, în vederea suspendării pentru o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii l-au depistat pe S.Adrian, de 41 ani, din Constanța, care a condus un autoturism pe DN2, în localitatea Răcăciuni, cu viteza de 102 km/h. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional și s-a luar măsura  reținerii permisului de conducere.

În targul saptamanal Răcăciuni, polițiștii au acționat în sistem integrat, în colaborare cu reprezentanti ai D.S.V.S.A. Bacau, I.T.R.S.V. Bacau, O.P.C.Bacau, si I.J.J. Bacău pentru prevenirea și combaterea activităților comerciale ilicite.

Au fost verificate 58 de societăți comerciale și intreprinderi individuale și au fost  aplicate 34 de sancțiuni contravenționale, in valoare de 12600 lei.

Au fost depistați doi cetățeni din orașul Dărmănești, in timp ce comercializau cantitatea totală de 5,5 m.c. cherestea esență rășinoase fără a deține documente de proveniență. Cei doi au fost sanctionați contravențional iar materialul lemnos a fost confiscat.

În Piața Centrală din municipiul Bacău polițiștii i-au depistat pe S. Gheorghe, de 33 ani, P. Petronela, de 30 ani, H. Iulian, de 32 ani și pe S. Vasile, de 31 ani, toți din județul Bacău, care ofereau spre vânzare un număr de 2420 țigarete de proveniență Republica Moldova și Ucraina, în valoare de 957 lei.    Polițiștii au luat măsura confiscării țigaretelor, care au fost predate D.J.A.O.V Bacău, urmând a fi aplicate sancțiuni contravenționale.

Nelu C., de 44 de ani a fost depistat de către polițiști în timp ce conducea un tractor neînregistrat pe drumul public din comuna Oituz. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat concentrația de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat şi fost condus la unitatea medicală unde a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.Totodată, poliţiştii au stabilit în urma verificărilor că bărbatul nu posedă permis de conducere. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul neînregistrat pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi care are o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.