Razie a poliţiştilor, soldată cu amenzi şi dosare penale

Poliţişti de la mai multe departamente au desfăşurat pe 09 mai 2012 o acţiune pentru verificarea legalităţii transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane. Au fost aplicate 89 de amenzi, în valoare totală de 28.430 de lei.  Au fost reţinute şase certificate de înmatriculare, ridicate în vederea confiscării 136 de baloţi de plasă pentru construcție şi a fost întocmit un dosar penal.

A fost depistat pe DN 2, pe raza localităţii Răcăciuni, Lucian M., de 42 de ani, din Bacău, în ce conducea o autoutilitară, având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Un alt conducător auto a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un ansamblu de autovehicule aparţinând unei societăţi comerciale, pe DN 2, pe raza localităţii Filipeşti, iar la controlul efectuat acesta nu a efectuat odihna zilnică impusă. Societatea în cauză a fost sanctionată contravenţional cu amendă în valoare de  8000 lei, iar ansambul a fost imobilizat.

Paul N., de 44 de ani, din Bacău a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autobuz pe DN2, pe raza localităţii Cleja şi transporta mai multe persoane decât numărul de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 420 lei.

În aceeaşi zi poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au acţionat şi pe linia combaterii încălcării regimului legal de viteză de către conducătorii auto care se deplasează pe şoselele din judeţ.

Au fost aplicate 117 sancţiuni contravenţionale, dintre care 80 pentru încălcarea regimului legal de viteză şi au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, patru permise de conducere.

A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală şi a fost imobilizat un autovehicul.

Ovidiu E., de 32 de ani, din judeţul Suceava a fost depistat  în timp ce conducea un autoturism pe DN 2-E 85, în localitatea Dumbrava, cu viteza de 102 km/h. Faţă de cel în cauză a fost luată măsura sancţionării contravenţionale şi reţinerii permisului de conducere.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.