Razbunare sau santaj? Prof. Doru Gherasa, judecat in libertate

Elevii clasei a 12-a I de la Colegiul Henri Coanda din Bacau au venit sa-l sustina pe profesorul lor de matematica, Ioan Doru Gherasa, arestat ieri sub acuzatia de luare de mita. Alaturi de ei a fost prezenta si sotia profesorului, Andreea Gherasa, profesor de româna in cadrul aceluiasi liceu dar si parintii acestuia. Dupa mai bine de doua ore de audieri si altele de asteptare, instanta a decis ca profesorul Doru Gherasa sa fie cercetat in stare de libertate.

O parte din elevii clasei au afirmat ca au facut pregatire cu profesorul si ca nu au fost conditionati asa cum afirma eleva care a facut denuntul la Parchet. Totodata, din declaratiile avocatilor Ioana Anton si Liviu Ghioc reiese ca plângerea a fost facuta de Polixenia Tuluc si nu de Ionela Buta, asa cum a sustinut directorul colegiului, Carmen Popa.

„Am aflat din presa ca eu i-as fi facut plângerea domnului profesor, dar nu este adevarat. Eu am venit sa-l sustin, deoarece stiu ca este nevinovat iar Polixenia Tuluc a vrut sa se razbune”, ne-a declarat Ionela Buta.

Colegii fetei care a facut sesizarea penala de santaj si mita afirma ca eleva Polixenia Tuluc avea nota la purtare scazuta din cauza absentelor, iar la matematica ar fi avut media 5 pe primul semestru si notele 4 si 3 in cel de-al doilea semestru existând riscul de a nu intra in Bacalaureat.

„Ea a vrut sa se razbune, chiar s-a laudat ca va aduce presa pe capul profesorului si ca va vedea el, daca nu o trece la matematica”, a spus Ana Maria Henculesei, de la aceeasi clasa.

Colegii denuntatoarei afirma la unison ca pretul pentru o sedinta de pregatire la matematica era de 25 de lei, iar Polixeniei Tuluc i-ar fi fost ceruti 40 de lei, deoarece era mai slab pregatita.

Sotia profesorului, Andreea Gherasa afirma ca toata povestea a luat-o prin surpindere. „Nu stiu ce este la mijloc. Sper ca Justitia sa fie corecta, deorece stiu ca sotul meu nu putea face asa ceva”.

Profesorul a intrat in stare de soc

Doru Ioan Gherasa a facut un atac de panica in arest. Faptul este confirmat si de cei doi avocati ai lui, care afirma ca intregul caz nu este decât o regretabila eroare judiciara, fara probe si ca arestarea profesorului a fost pripita, iar pe termen lung ii va aduce grave deservicii de imagine. „Nu vreau sa declar nimic, nici sa fiu pozat. Nu am mâncat de doua zile, nu am dormit. Mi-a fost rau”, ne-a spus Doru Gherasa.

„Arestarea lui este o propunere neserioasa”

„Arestarea lui este o propunere total neserioasa. Si in plângerea penala se mentioneaza ca acesti bani erau de pregatire. Acest om a fost un student eminent, sef de promotie la facultate si un foarte bun pedagog la catedra. Din pacate, arestarea lui si mediatizarea acestui caz pornit de la un denunt calomnios ii aduce grave deservicii de imagine, care il vor afecta pe viitor”, ne-a declarat avocatul Liviu Ghioc.

Avocatii profesorului intentioneaza, cu acordul acuzatului, sa porneasca un proces impotriva persoanei denuntatoare dar si a statului, pentru prejudiciile morale produse de aceasta arestare. Dar asta se va intâmpla dupa ce Justitia isi va spune ultimul cuvânt legat de acuzatia de mita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.