Protest la Zemeş

Sâmbătă, 30 octombrie 2010, un grup de locuitori ai satului Bolătău, comuna Zemeş, a iniţiat o mişcare de protest intitulată Marele Protest. Acţiunea la care au participat 90% din populaţia comunei priveşte starea deplorabilă a drumului judeţean 117 Moineşti – Bolătău – Zemeş.

Ca urmare a adresei trimisă de către U.A.T către instituţiile Prefectura Bacău, Consiliul Judeţean, Direcţia Drumuri Judeţene, prin care se cerea prezenţa unui reprezentant, a răspuns solicitării doar Instituţia Prefectului, prin persoana domnului subprefect Dascălu Gelu Mugur, mandat de Prefect.

Domnul subprefect a parcurs drumul judeţean 117 alături de cetăţeni, din faţa Primăriei comunei Zemeş până la punctul Tabăra Geamăna.

Cetăţenii aşteaptă un răspuns şi o rezolvare a situaţiei de la instituţiile competente. În caz că răspunsul va fi nefavorabil cererii lor privind reabilitarea şi modernizarea drumului, următorul demers se va transforma într-unul de pichetare a Prefecturii şi Consiliului Judeţean sau chiar de tipul „greva foamei”.

În cadrul Instituţiei Prefectului s-a analizat acest caz şi s-a solicitat punctul de vedere, implicarea eficientă şi în regim de urgenţă din partea instituţiei responsabile cu administrarea drumurilor judeţene, respectiv a Consiliului Judeţean Bacău.

Demersul a fost înaintat, prin adresă, spre ştiinţă, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Direcţiei Generale pentru Relaţiile cu Instituţia Prefectului, Primăriei Zemeş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.