Primarul Bacăului, dat în judecată de consilierul Lucian Ciubotaru

Consilierul local PNL, Lucian Ciubotaru, unul dintre asociaţii firmei Ludino Company (n.r. – dealer Vodafone), l-a chemat în judecată pe primarul Romeo Stavarache, pentru obţinerea unui drept de proprietate asupra unui teren din municipiul Bacău. Este vorba despre suprafaţa de 1.100 de metri pătraţi, aflată pe strada Fundătura Tecuciului, nr. 29.

Ciubotaru afirmă că întregul teren a aparţinut cândva S.C. Agroincrest S.A, care a fost lichidată şi în locul ei au apărut alte patru societăţi. Dintre acestea, una este condusă de consilierul penelist şi de tatăl său, Vasile Ciubotaru, primarul comunei Iteşti.

Practic, fiecare dintre cele patru societăţi solicită câte o suprafaţă de aproximativ 240 de metri pătraţi, fiecare în valoare de 18.346 de lei. “Se solicită o constatare a uzucapiunii (n.r. – dobândirea dreptului de proprietate asupra unui bun prin posedarea lui o anumită vreme) prin intermediul unei hotărâri judecătoreşti de constatare emisă de instanţă. Practic, o hotărâre judecătorească este mai puternică decât orice titlul de proprietate. Ei de aşa ceva au nevoie”, a declarat Sorin Curpăn, vicepreşedinte al Judecătoriei Bacău.

Ciubotaru, posibil să mai aştepte zece ani

Actele din dosar demonstrează că Ciubotaru nu are la mână niciun act cu care să dovedească faptul că a stăpânit terenul de pe strada Fundătura Tecuciului în ultimii 20 de ani, aşa cum prevede legea. “Uzucapiunea poate fi de 10, până la 20 de ani, sau de 30 de ani. Pentru a opera uzucapiunea de la 10 la 20 de ani trebuie să existe o posesie utilă asupra terenului întemeiată pe un act. Pentru a opera uzucapiunea de 30 de ani, trebuie să existe o posesie de 30 de ani, utilă, atât, fără niciun act la mână”, a explicat vicepreşedintele Judecătoriei Bacău.

Deoarece la dosar nu există un document care să dovedească faptul că Ciubotaru a stăpânit terenul, instanţa a solicitat părţilor dovada posesiei terenului 30 de ani. Deoarece nu au trecut decât 20, există posibilitatea ca Lucian Ciubotaru mai are de aşteptat încă 10 ani până când va reuşi să pună mâna pe teren.

Stavarache îi pune piedică

În „întâmpinarea” formulată de primarul Romeo Stavache se afirmă că există mai multe persoane care au stăpânit terenul de pe strada Fundătura Tecuciului. Aceasta poate fi una dintre piedicile puse în dosar de edilul Bacăului.

“Posesia nu este utilă pentru că nu s-a exercitat sub nume de proprietate şi nu a fost continuă”, se arată în „întâmpinarea” formulată de primarul Stavarache.

Ciubotaru: “Sigur voi câştiga terenul!”

În replică, consilierul Ciubotaru afirmă că poate demonstra oricând cu acte că societatea condusă de el a administrat terenul şi, prin urmare, i se cuvine.

“În mod normal, după lege, ar trebui să câştig procesul. Nu ar trebui să fie nicio problemă. Uite că era să uit de procesul ăsta! Noroc de ziariştii care nu mă uită şi îmi mai amintesc de procesele mele!”, a declarat pe un ton jovial consilierul Ciubotaru. Următorul termen al procesului va fi pe 12 februarie 2010, ora 9.00.

Olimpia Filip

Inainte - Editie de Bacau Articole publicate pe Bacaul.ro cu permisiunea autorului.

2 comentarii la „Primarul Bacăului, dat în judecată de consilierul Lucian Ciubotaru

 • vineri, 05-02-10 la 17:49
  Permalink

  Iata cum lupta hienele sa acapareze ceva ce nu li se cuvine!
  Pai terenul acela a avut sigur un proprietar de drept, care isi cauta cu disperare dreptatea prin labirinturile injustitiei de astazi.
  Citesti si te crucesti cu ce se ocupa alesii locali ai urbei bacauane!
  Si totusi mai are urbea Primar?!

  Răspunde
 • sâmbătă, 06-02-10 la 17:18
  Permalink

  sint cu totii niste trufatori incepind de la judecatori pina la primar dumnezeu cu mila

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.