Preotul Iulian Ichim, suspendat 20 de zile pentru că a slujit la înmormantarea lui Dumitru Sechelariu


Preotul militar Iulian Ichim a fost pedepsit pentru ca a oficiat inmormantarea lui Dumitru Sechelariu. Pedeapsa primita este: „oprirea totala de la savarsirea lucrarilor sfinte pentru 20 de zile“. La fel ca si Iulian Ichim, cei mai multi dintre preoti nu stiau de dispozitiile date de PS Ioachim Bacauanul cu o zi inainte. Potrivit actului trimis la Jandarmerie dar si la Protoierie, Iulian Ichim ar fi gresit ca nu l-ar fi informat pe protopop ca va participa la funerarii, dar si pentru ca a slujit in parohia Serbanesti, loc in care este paroh preotul Ioan Ferchiu.

In seara dinaintea inmormantarii fostului primar al Bacaului, PS Ioachim Bacaunul le-a spus, „la stalpi“, preotilor prezenti sa minimalizeze oficializarea slujbei religioase. Potrivit inaltei fete bisericesti, fostul edil trebuia sa aiba o „citire“ la EMD si alta la mormant, pentru a se evita alaiul maselor de bacauani.

Inmormantarea si „contributia“ lui Iulian Ichim

Astazi, la biserica la care slujeste duminica de duminica nu a putut scoate niciun cuvant, spre surprinderea enoriasilor. „Va rog, adresati-va purtatorului de cuvant! Nu am voie sa vorbesc nimic!“, a spus Iulian Ichim, vadit deranjat de intrebarile noastre dar si de situatia in care se afla.

La inmormantarea lui Dumitru Sechelariu, din data de 19 februarie, Iulian Ichim a slujit. La EMD, dar si pe drumul spre biserica. Pe Podul Serbanesti, preotul Ichim a incercat sa convinga celelalte persoane sa urce in masini, pentru a evita blocajul, dar si pentru a ajunge mai repede la Cimitirul Central.

Totusi, sute de bacauani s-au adunat pe trotuare, altii au venit pe strada, in convoi. Vocea puternica a preotului s-a auzit in fata statuii lui Stefan cel Mare, loc in care au coborat membrii familiei dar si alti preoti. Din acest moment, alaiul mortuar nu a avut nevoie de nicio alta legitimitate, nici macar de autorizatia de la Primaria Bacau, inexistenta.

Deoarece intreg convoiul a ajuns cu o intarziere de aproape o ora la Cimitirul Central, loc in care se gaseau cateva sute de bacauani dar si peste 15 preoti impreuna cu Protopopul Constantin Tomozei, intreaga situatie a deranjat.

„La propunerea consilierului administrativ al Arhiepiscopiei Romanului si Bacului, preotul Ichim Iulian de la Capela “Sf. Treime” a Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bacau, a primit, spre indreptare, pedeapsa vremelnica “oprirea totala de la savarsirea lucrarilor sfinte, pentru o perioada de 20 de zile, incepand cu data de 21 februarie”, pentru incalcarea Sfintelor Canoane si a regulamentelor bisericesti“, se arata in comunicatul oficial al Episcopiei Romanului si Bacaului.

„Din pacate, preotul Ichim a fost pedepsit, desi este nevinovat. Se intampla in mod curent ca noi, preotii, sa slujim si in alte parohii. Mai mult, la slujba, in Cimitir s-a aflat si un dascal din Neamt, care tine de Eparhia de la Iasi. Macar pr Ichim este din Bacau. Este o decizie politica, mai mult nu am ce spune. Un om politic din Bacau nu a vrut inmormantarea, iar Ioachim Bacauanul a incercat sa execute comanda“, a spus o fata bisericeasca de la Episcopie, sub protectia anonimatului.

5 comentarii la „Preotul Iulian Ichim, suspendat 20 de zile pentru că a slujit la înmormantarea lui Dumitru Sechelariu

  • luni, 25-02-13 la 2:00
    Permalink

    ioachim bacauanul este un parvenit slujitor al politicului, care discrediteaza biserica prin actiunile lui, pe banii oamenilor, ei fac legile ,(lua-mi-ar parohia )ca asa se obisnuieste ca orice sistem si cel bisericesc este putred si condus de putrefactii (PS).De ce a lipsit ioachim bacauanu de la inmormatare? ca a fost invitat dar a evitat tocmai pentru a se putea ascude de raspunderea politica…. ioachim bacauanul raspunde la comenzile lui pinochio, care la randul lui se teme de un mort( Dumitru Sechelariu)Dumnezeu sa-l ierte dar sa ne ierte si pe noi care nu l-am inteles!

    Răspunde
  • luni, 25-02-13 la 19:17
    Permalink

    Cata bataie de joc ! Daca familia dorea 100 de preoti din 100 de orase asa trebuiau sa faca! Nu ma mir de ce aproape toti ortodocsi se convertesc la alte religii numai ca sa nu intre in pacat luindu-se de preoti…Doamne, icoana ta din casa ramane singura putere si singurul loc unde te poti ruga la Dumnezeu fara sa fii lovit pe la spate de nu stiu ce preot. Dumnezeu cu mila….Sa ma ierte daca gresesc dar dupa cate exemple de preoti vad zi de zi la TV la stiri, traficanti de droguri,preoti care injura, preoti care iau de pe vii si de pe morti fara pic de mila, Doamne sa-i judece Cel de Sus si sa le dea la toti dupa cum au facut ! Inca o data spun ESTE STRIGATOR LA CER CE SE INTAMPLA IN RELIGIA NOASTRA ORTODOXA !!!! ASTA CE MAI E ??????
    http://youtu.be/hMq_E26RipI

    Răspunde
  • luni, 25-02-13 la 21:30
    Permalink

    au fost 32 de preoti la inmormantare nu inteleg de l-au pedepsit asa preotul iulian ichim nu a facut nimic rusine sa le fie suntem oameni ar trebui sa inteleaga este o nedreptate nu se poate asa ceva

    Răspunde
  • marți, 26-02-13 la 17:16
    Permalink

    De ce toate cu preotii nostrii ortodocsi? La cine sa mai cerem sfaturi sau indrumari legate de sufletul nostru, de viata noastra spiritula ? Nici nu stii la cine sa mergi? Zi de zi tot felul de articole….dureros….cum sa le explici copiilor toate astea????
    Preasfinţitul Paisie Lugojanul, la DNA pentru deturnare de fonduri UE

    .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.