Poliţiştii de la rutieră au colectat 30.000 de lei de la şoferi în două ore

Peste 140 de sancțiuni contravenționale au aplicat polițiștii rutieri în urma unei acțiuni care s-a desfășurat pe 11.04.2012, în municipiul Bacău.

Aproximativ 45 de agenți și ofițeri de poliție rutieră au fost în stradă între orele 13.00-15.00, în municipiul Bacău pentru prevenirea evenimentelor rutiere, prin activități de disciplinare a pietonilor și de combatere a excesului de viteză.

În cele două ore polițiștii au constatat 142 de abateri și au aplicat tot atâtea sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 30.048 lei. Șase conducători auto au rămas fără permise de conducere, după ce au fost depistați circulând cu viteză, nerespectând semnificația culorii roșu a semaforului electric sau neacordând prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversare.

55 de conducători auto au fost sancționați contravențional pentru depășirea regimului legal de viteză iar 45 de pietoni au primit sancțiuni pentru traversarea prin loc nepermis a drumului public.

Exemple:

P. Florin, de 38 de ani, din Bacău a condus un autoturism pe strada 9 Mai și nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea străzii pe trecerea de pietoni prevazută cu indicator și marcaj.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional și i s-a reținut permisul de conducere in vederea suspendării.

P. Bogdan, de 18 de ani, din Bacău, a fost depistat conducând un autoturism pe strada Calea Onești, din municipiul Bacău cu viteza de 101 km/h, depășind cu 51 km/h viteza legală pe sectorul de drum respectiv.

Cel în cauză a fost sanctionat contravențional și i s-a reținut permisul de conducere pentru o perioada de 90 de zile.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.