Polita RCA, mai scumpa pentru bacauani

Proprietarii de maşini din judeţul Bacau vor plăti, in 2009, pentru o poliţă RCA, mai mult decât vor plăti şoferii din alte judeţe, deoarece Bacaul a fost încadrat în zona a III-a de risc privind producerea accidentelor rutiere.

Tot din 2009, cei mai mulţi dintre asiguratori vor calcula preţul poliţei si in funcţie de vârsta clientului, de uzura maşinii si de cât de des folosiţi maşina. Astfel, dacă aveţi sub 28 de ani, o să scoateţi mai mulţi bani din buzunar decât un şofer cu experienţă.

Zonele I înseamnă risc redus de accident şi deci o poliţă RCA va fi mai ieftină. Zona II înseamnă un risc mai ridicat, reflectat de rata plătită. Cel mai mult plătesc şoferii din zona III, unde riscul de accident este foarte mare.

Incadrarea judetelor Romaniei in zonele de risc:

Zona I – risc redus de accidente (judeţele Hunedoara, Buzău, Gorj, Ialomiţa, Suceava, Tulcea, Alba, Vrancea, Vaslui, Mureş, Prahova).

Zona II – risc mediu de accidente (Bucureşti, Teleorman, Călăraşi, Ilfov, Sălaj, Harghita, Dâmboviţa, Giurgiu, Olt, Covasna, Caraş-Severin).

Zona III – risc mare de accidente (judeţele Bacău, Brăila, Argeş, Iaşi, Sibiu, Constanţa, Galaţi, Braşov, Neamţ, Timiş, Satu Mare, Dolj).

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Un comentariu la „Polita RCA, mai scumpa pentru bacauani

  • joi, 08-01-09 la 20:02
    Permalink

    si daca o persoana care are peste 28 de ani este incepatoare? ea de ce nu plateste mai mult?
    eu la 23 de ani am 5 ani de experienta, peste 400.000 de km facuti, nici un accident si doar o amenda pentru centura. de ce sa platesc o polita de asigurare mai mare?!?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.