Zeci de case inundate in judeţ

Comunele Zăpodia, Traian şi Podu Turcului au fost cuprinse de ape. Aluviunile au făcut ca şoferii să circule greu în zonă. Şi în oraşul Comăneşti apa a intrat beciurile şi curţile oamenilor.

Ploile torenţiale care s-au abătut asupra Bacăului în ultimele două zile au compromis zeci de culturi, iar apele au invadat curţile şi beciurile localnicilor din tot judeţul. Una dintre cele mai afectate comune a fost Traian, unde dalele care pietruiau peste un kilometru de şosea au fost smulse de viitură şi cărate de ape zeci de metri.

”Sunt gospodării distruse, nu pentru prima dată ci pentru a treia oară. Oamenii din Zăpodia Mică sunt disperați. Unii nu mai au nimic în grădină, iar apele le-au intrat şi în beciuri şi în gospodării”, ne-a declarat Maria Eşanu, primarul comunei Traian.

Mulţi dintre oameni încearcă să-şi scoată singuri apa din curţi. ”Ce să fac? Să mă lupt cu Dumnezeu? Sunt singură de opt ani şi nu mă ajută nimeni. Am apă peste tot, în curte şi în beci. Dacă plouă toată noaptea o să intre şi în casă”, s-a plâns Ecaterina Solomon (68 de ani) localnică din Zăpodia Mică.

Dezastru în tot judeţul


Video Căiuți. Sursa: Blogul „Camera din masina”

Apele au distrus tot în calea lor și în comuna Căiuți, unde ieri dimineață au rupt un podeț, blocând temporar traficul pe DN 11A, unde pe o porţiune de 100 de metri s-au împrăştiat pietre și mâl.
”La fața locului s-au deplasat echipaje de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Oneşti și s-a luat legătura imediat cu reprezentanți de la Secția Bacău a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri. S-a intervenit cu un excavator și o autobasculantă pentru decolmatarea unui șanț și a podețului”, ne-a spus Adina Tănase, purtător de cuvânt la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Bacău.

Și localitățile Comănești și Podu Turcului au fost cuprinse de ape și pe tot parcursul zilei pompierii au intervenit cu excavatoare și motopompe pentru a scoate apa din gospodării.

Olimpia Filip

Inainte - Editie de Bacau Articole publicate pe Bacaul.ro cu permisiunea autorului.

One thought on “Zeci de case inundate in judeţ

  • sâmbătă, 09-04-11 la 12:22
    Permalink

    d-na esanu. martirul bacaoanilor….:))….ja ja ja…..aia se gandeste numai la ea…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.