Ploaia de meteori Perseide, maximum de activitate

Cel mai cunoscut curent de meteori al anului, Perseide, va atinge in noaptea de 12/13 august maximum de activitate. Dintr-un loc cu cerul curat, lipsit de poluare luminoasa, se pot vedea cu ochiul liber in noaptea respectiva peste 200-300 de meteori.

Curentul de meteori Perseide, al carui nume vine de la constelatia Perseu unde se afla radiantul (locul de unde meteorii radiaza aparent pe cer), va constitui atractia principala a noptilor situate in jurul datei de 12 august.

Anul acesta maximum de activitate al curentului se va atinge in noaptea de 12/13 august, cand incepand cu ora locala 23 activitatea va creste constant si se vor putea vedea intre 40 si 90 de meteori pe ora pana in zorii zilei de 13 august. Dupa aceasta data activitatea curentului se va diminua treptat, dar va fi suficient de buna pana prin data de 16-17 august.

Datorita prezentei Lunii pe cer in aceasta perioada, a carei lumina impiedica observarea meteorilor mai slabi, numarul meteorilor ce vor putea fi vazuti va fi mai mic decat in anii in care Luna lipseste de pe bolta. Meteorii se observa cu ochiul liber din zone situate in afara oraselor, unde cerul nu este afectat de poluarea luminoasa. Se va urmarii zona de cer cea mai putin afectata de lumina Lunii. Ca de fiecare data este posibila aparitia unor bolizi stralucitori. Acestia se pot fotografia folosind filme sensibile, de 400 ASA si timp de expunere intre 5 si 20 de minute sau expuneri cat mai lungi posibile cu aparatul digital.

Un comentariu la „Ploaia de meteori Perseide, maximum de activitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.