Planteaza si tu un copac!

Buna ziua la toti si un divin Cristos a inviat! Ma numesc Suciu Florin si sunt din Bacau. Originile acestui articol se afla in stirea auzita acum cateva saptamani la radio: ministrul mediului Sulfina Barbu a initiat un program care se cheama „Milioane de oameni, milioane de copaci”.

Anuntul a avut imediat impact asupra mea si am cautat mai multe lamuriri pe internet. Mi-au fost satisfacute. La nivel intelectual am inteles, dar acum ramanea partea cea mai interesanta: partea practica. Si astfel a inceput o sarcina grea: a cauta voluntarii, prietenii care sa ma sustina in acest proiect.

Unul dupa altul succesele au inceput sa apara. Am gasit un om tare de treaba la „Spatii verzi” care mi-a spus unde se poate planta in Bacau si ca Spatiile verzi pot asigura puietii. Singura conditie este mana de lucru si uneltele.

Se spune ca atunci cand doresti ceva tot universul conspira la indeplinirea dorintei tale. Si asa este. Acum s-a ajuns la pasul final: ziua in care se vor planta acesti puieti. Ea va fi sambata, 14 aprilie 2007, si se va desfasura in parcul de joaca pentru copii din Cartierul Nord, dupa ora 12 (ultima statie pentru autobuzul cu numarul 22).
Asa cum am spus totul a inceput de la un anunt. Dar cred ca, in origine, totul a inceput de la dorinta mea sincera de a face ceva pentru zona, orasul, tara in care traiesc.

Asa cum afirma Kenedy: „Important este sa ne intrebam nu ceea ce poate face tara pentru noi, ci ce putem face noi pentru tara”.

Cred sincer ca este timpul sa incepem a iesi din starea de asteptare si sa trecem la actiune. Noi, impreuna, putem schimba multe. Sunt ferm convins ca exista multi oameni care vor, cu sinceritate, sa faca ceva pentru curatenie, frumusete, armonie.

Singuri, ecourile glasurilor noastre se sting in noapte grijilor umane pe care fiecare le are. Dar impreuna putem sa facem ca strigatul nostru sa zguduie din temelii lenea si delasarea de care suntem atat de des cuprinsi.

Pentru mai multe detalii lasati un mesaj sau puteti sa ma contactati la adresa florinromania2004@yahoo.it.
Astept cu drag raspunsurile voastre.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.