Peste 700 de copii din Moldova au aflat cum să utilizeze corect sursele de energie

eon-ISUCirca 60 de voluntari E.ON şi reprezentanţi ai I.S.U. au desfăşurat, în această lună, activităţi de informare şi prevenţie în unităţi de învăţământ din judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. Lecţiile interactive despre energie susţinute de specialişti, dar şi cadourile primite de copii la finalul acestora au creat o adevărată atmosferă de sărbătoare.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) şi E.ON România derulează, în luna decembrie, programul educativ „Lecţii de siguranţă” în zeci de şcoli din România. Programul urmăreşte să educe copiii cu privire la utilizarea corectă şi în condiţii de siguranţă a surselor de energie, prin intermediul unor lecţii interactive, concepute special pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial.

În programul din această lună au fost incluse şi 22 de unităţi de învăţământ, preponderent din mediul rural, din judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. Specialiştii I.S.U. şi voluntarii E.ON au revenit în clase ca dascăli şi i-au învăţat pe copii lucruri noi şi utile despre energia electrică şi gazele naturale, cum se produc, ce măsuri trebuie luate şi ce reguli trebuie respectate pentru a le utiliza în siguranţă în casă sau la şcoală.

La sfârşitul lecţiilor, copiii s-au bucurat de pachetele cu dulciuri primite, atmosfera creată fiind una de sărbătoare, acum când ne mai despart doar câteva zile de sărbătorile de iarnă. Toate instituţiile în care se va derula, în luna decembrie, programul educativ „Lecţii de siguranţă” vor primi câte un calculator din partea E.ON.

Aceste acţiuni fac parte din campania comună de informare preventivă derulată de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România „R.I.S.C. Siguranţa NU e un joc de noroc”, în baza parteneriatului existent între cele două instituţii.

Încheiat în luna septembrie 2012, parteneriatul şi-a propus realizarea şi desfăşurarea unor campanii de informare, prevenire şi conştientizare a cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.