Pericol în trafic din cauza consumului de alcool

Polițiștii rutieri au depistat ieri, în trafic, doi bărbați care au condus autovehicule având alcoolemii record. În jurul orei 17.00, un bărbat de 47 de ani, din com. Oituz a fost depistat de polițiștii Biroului Rutier Oneşti pe strada Mărăşeşti din localitate, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 1,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cu o alcoolemie de 1,05 mg./l alcool pur în aerul expirat a fost depistat de polițiștii rutieri din Bacău, în jurul orei 17.00, un localnic de 57 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Bârladului.

Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, pe numele celor doi fiind întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere de vehicule, sub influența alcoolului.

NU VĂ URCAŢI LA VOLAN, DACĂ AŢI CONSUMAT BĂUTURI ALCOOLICE!

Legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (0,40 mg./l. în etilotest). De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

O concentraţie alcoolică în sânge sub această valoare situează fapta în zona contravenţională şi se pedepseşte cu amendă cuprinsă între 9 şi 20 de puncte, iar ca măsură complementară permisul de conducere este suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.