Performanțe remarcabile pentru sportivii de powerlifting din Moinesti

Echipa de powerlifting a Clubului Sportiv Municipal Moinesti a revenit cu 17 medalii de la Campionatul National de Powerlifting Clasic si Echipat, organizat la Cluj Napoca in iunie 2023. Sportivul Marius Manda ne-a acordat un interviu exclusiv in care ne-a vorbit despre performantele moineștenilor, despre organizarea impecabila a competitiei si despre planurile de viitor.

Domnule Marius Manda, felicitări pentru rezultatele de la Campionatele Naționale de Powerlifting Clasic și Echipat! Cum a reușit să obțină atâtea medalii echipa Clubului Sportiv Municipal Moinești?

Mulțumesc! Am muncit mult în ultimele luni și ne-am concentrat pe tehnică și antrenamente specifice powerliftingului. Știam că avem potențial și că putem obține rezultate bune, dar recunosc că ne-am depășit așteptările. Ediția din acest an a fost una deosebit de competitivă, au fost peste 150 de sportivi din toate colțurile țării, așa că suntem cu atât mai mândri de realizările noastre.

Care sunt cel mai talentați moineșteni și care au fost cele mai notabile performanțe?

În total, 17 medalii au fost câștigate. În primul rând, Alexandru Creangă și Codrin Neacșu, campionii naționali la juniori la categoriile lor de greutate (105 și 120 kg), au un potențial uriaș.

Ștefan Diaconu, care a concurat la categoria 83 kg, a câștigat o medalie de aur la împins, una de argint la îndreptări și două de bronz (genoflexiuni și total). Este un sportiv extrem de muncitor și disciplinat, care își dorește să progreseze constant.

Despre dumneavoastră ce ne puteți spune?

La seniori, la categoria (+) 120 kg, am reușit să câștig medalia de aur la îndreptări, ridicând 290 de kilograme, ceea ce mă face foarte mândru.

La Master am reușit să aduc două medalii de aur și două de argint, ieșind pe poziția a doua la clasamentul total, din păcate.

Ce părere aveți despre organizarea din acest an al Campionatului National de Powerlifting Clasic si Echipat?

Federația face eforturi remarcabile pentru a promova powerliftingul la nivel național și a-l aduce la standarde internaționale. Doresc să felicit pe această cale Federația Română de Powerlifting, în special domnul președinte, Panazan Ovidiu, care mereu a făcut să aducă pe cele mai înalte culmi această disciplină sportivă, powerliftingul. Într-un cuvânt, a fost o ediție excepțională.

Doresc să mulțumesc Clubului Sportiv Municipal Moinești, domnului director Hîrlea Nelu, Primăriei Moinești, în special domnului primar Valentin Vieru, care mereu m-a sprijinit când am avut nevoie, și celor care au fost lângă mine în această pregătire. Nu în ultimul rând, doresc să mulțumesc Domnului Iisus Hristos pentru tot ajutorul dat.

Vă mulțumim și vă dorim mult succes în continuare!

Vă mulțumesc și eu pentru interesul acordat powerliftingului. CSMM Moinești va continua să promoveze acest sport și să obțină noi rezultate pe plan național și internațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.