PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC DE MINORI

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Bacău au efectuat 5 percheziţii domiciliare în județele Bacău și Vrancea la persoane bănuite că ar fi recrutat minore pe care le-ar fi obligat să se prostitueze. Trei persoane bănuite de comiterea infracțiunii de trafic de minori au fost arestate preventiv, pentru 30 de zile.

La data de 7 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău au efectuat 5 percheziţii domiciliare în județele Bacău și Vrancea, pentru probarea activităţii infracționale a unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de trafic de minori.

În urma acțiunii, 11 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014 – 2015, patru bănuiți ar fi racolat și exploatat sexual 3 minore cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, existând suspiciunea că asupra acestora ar fi fost exercitate acțiuni de intimidare psihică, violență fizică și alte acte de constrângere.

Ca urmare a probatoriului administrat în cauză procurorii D.I.I.C.O.T – S.T. au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de trei persoane., sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de minori.

Ulterior cei trei au fost prezentați Tribunalului Bacău, instanță care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul I.P.J. Bacău, I.P.J. Vrancea și G.M.J. Bacău.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.