Patronii care-si streseaza salariatii pot fi chemati in instanta
Potrivit unei modificari de ultima ora a Codului Muncii, angajatorul este obligat sa-l despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material
sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.
Cu alte cuvinte, daca patronul face discriminare intre angajati, daca le da prea mult de lucru, daca este prea autoritar sau le vorbeste urat.
Totusi, atat judecatorii, cat si inspectorii de munca au anumite dubii in ceea ce priveste aplicarea legii.
Ziarul de Bacau
Pacat este ca printre modificarile aduse Codului Muncii nu este specificat clar si ce fapte sunt considerate a fi cauzatoare de daune morale.
…Modificari facute in spiritul ideologiei „Spunem ca ei si facem ca noi”
Chiar, interesant de stiut care angajat din Romania ar indrazni vreodata sa-si acuze patronul pentru nedreptatile suferite? Patronii abuza de angajati dupa cum vrea muschiul lor, angajatii suporta abuzurile patronilor deoarece habar nu au ca ei, ca angajati, au si niste drepturi, nu numai obligatii si patronii tocmai pe asta mizeaza, pe lipsa de informare a angajatilor. Cine indrazneste sa-si reclame patronul, este clar ca trebuie sa se astepte la concediere, va pleca cu „tinichea”de la locul de munca si slabe sperante sa mai fie incadrat vreodata in alta parte. Se stie ca in Romania legea nu e pentru catei si, ca cel care are bani, adica patronul, are si dreptate! Intotdeauna! Ce lege il protejeaza pe salariatul nedreptatit de patron?
La noi in tara coruptia ii atat de mare incat nici cei care ar trebui sa aplice legea nu au curaj cand este vorba de un patron mare,interlop.