Trupa de teatru ONESTIN a castigat marele premiu la Festivalul National de Teatru pentru Elevi

Un pas mic pentru Bucuresti, un pas imens pentru trupa de teatru Onestin! O surpriza chiar si pentru noi, cei care am tremurat de dupa pantalonii scenei, asteptand sa intram dezinvolti in lumina ochiului de soacra colectiva – marele juriu al Festivalului National de Teatru „George Constantin” – Bucuresti!

Dupa un lung drum, obositor si nu lipsit de peripetii ( recuzita carata cu spinarea la propriu prin metrou si tramvaie) dupa palpitatii generate de tragerea fortata a cortinei din cauza regulamentului( am depasit 30 de minute) emotiile s-au confudat si s-au contopit, nestiind ce sa facem mai intai: sa plangem de fericire sau sa dormim putin si apoi sa plangem de fericire!

Ceea ce nu a dat niciodata municpalitatea onesteana a venit de la Bucuresti, premii, recunoastere si chiar bani putin peste 1000 €, conform zicerii ca nimeni nu e profet in tara lui (Onesti), ci la Bucuresti!

Se spune ca o usa inchisa in nas o deschide pe alta…noua ni s-a tras o alta cortina, dar s-au deschis sufletele spectatorilor si mai ales al juriului format din actorii: Florin Zamfirescu, Mihai Constantin, Victor Rebengiuc, Ion Besoiu, Virginia Mirea.

Mai multe despre acest moment si despre ONESTIN (mai ales poze!) pe adresa www.onestin.ro.


La evenimentul-concurs, organizat de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Casa Corpului Didactic Bucuresti au participat formatii ale elevilor din Capitala, dar si din judetele Satu-Mare, Maramures, Brasov, Arges, Bacau, Constanta, Ilfov, Galati, Dolj, Mures, Arges, samd. In total, 29 de trupe in finala de la Bucuresti!

Judetul Bacau a fost reprezentat de trupa Asociatiei de Tineret Onestin, avand in componenta elevi de la Colegiile Cantemir si Moisil din Onesti. Piesa de teatru prezentata, „Circul lui Visniec” , in regia actritei Simona Vasilica Nica este parte componentã a proiectului „Tinerii si Non-Violenta”, câstigat la concursul de mini-proiecte desfãsurat în cadrul proiectului national Consolidarea initiativelor comunitare de prevenire a HIV/SIDA si a violentei în familie, în România derulat de Biserica Ortodoxã Românã si IOCC (Organizatia Internationalã de Caritate Crestin-Ortodoxã) si finantat de USAID (Agentia SUA pentru Dezvoltare Internationalã.

Festivalul de teatru aflat la cea de-a IX-a editie reprezinta echivalentul olimpiadei nationale. La finele a 2 zile de concurs tinerii de la Onestin au fost recunoscuti ca primii din Romania la sectiunea de varsta 15-19 ani, elevi de liceu. In plus, cei trei clovni care au reprezentat Onestiul au obtinut premiul special al juriului!

Festivalul s-a adresat tuturor elevilor din invatamantul preuniversitar (ciclul primar, gimnazial, liceu), in urma unei preselectii prealabile fiind desemnate trupele din finala de la Bucuresti.

Juriul festivalului a fost unul de mare calibru: actorul VCTOR REBENGIUC- presedinte de onoare, actorul MIHAI COINSTANTIN – presedinte al juriului, Florin Zamfirescu, rector al Academiei de Teatru si Film, Virginia Mirea -actrita, Gabriela Moraru, regizor Trupa Arlechino, Ion Besoiu – actor, Cristian Dumitrescu – regizor.

Festivalul a fost organizat sub egida Primariei Sectorului 1 de catre Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Casa Corpului Didactic a Municipiului Bucuresti, Fundatia Culturala „George Constantin” si a fost gazduit de Sala Mica a Palatului National al Copiilor.

4 comentarii la „Trupa de teatru ONESTIN a castigat marele premiu la Festivalul National de Teatru pentru Elevi

 • miercuri, 21-05-08 la 22:24
  Permalink

  felicitari! bravo lor! anul acesta am trimis si eu un cd impreuna cu trupa mea mica de artisti(teatru de papusi) si nu am primit nici un rezultat, macar pentru meritul de a participa.

  Răspunde
 • marți, 08-07-08 la 11:23
  Permalink

  Bv…Sunt mandra de vara mea.!pooop

  Răspunde
 • luni, 19-01-09 la 23:39
  Permalink

  Sunt mandra de faptul ca sunt onesteanca.Nu exista cuvinte de lauda pentru acestia,care numai ei stiu cat au muncit pt asta.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.