ONESTIN aduce fonduri europene si tineri din Europa la Onesti

Asociatia de tineret ONESTIN ne ofera noi surprize, mai ales euroscepticilor locali. Din nou sunt printre primii, de aceasta data in atragerea de fonduri nerambursabile europene, cel putin la nivelul ONG-urilor.
Dupa proiectele din 2007 cu finantare USAID si din partea Ministerului Culturii, acum in perioada de criza, vin in comunitatea locala cu noi fonduri si mai ales cu actiuni pentru tineri.

După numeroasele proiecte derulate incepand cu februarie 2008 ( 10 proiecte ) în care Asociaţia de Tineret ONESTIN a participat ca partener in tari precum: Turcia, Polonia, Spania, Portugalia, Germania, a venit momentul să coordoneze propriul proiect de tineret – Youth , finantat de Comisia Uniunii Europene.

La data de 1 aprilie Asociaţia a depus prin doi tineri ambiţioşi, Alexandru Cristea şi Gabriel Szalontai , două propuneri de finanţare la Agenţia Naţională. Ambele au fost castigatoare , insa din lipsa fondurilor si a concurentei la una dintre sectiuni, doar unul a primit finantarea. Este vorba de un schimb de tineri cu tema: „Teach me your dance!’’ ce va fi desfăşurat in Onesti în perioada 20-27 iulie 2009. Vor participa 30 de tineri din 5 ţări : Turcia, Polonia, Letonia, Lituania şi bineînţeles, România.

dscf0951

Aşa cum se poate deduce şi din titlu, „Teach me your dance!’’, tema principală a acestui proiect este arta şi cultura. In cele 6 zile de activitate, tinerii vor învăţa reciproc dansurile lor naţionale, îşi vor împărtăşi tradiţiile şi cultura, creând un spaţiu propice pentru o solidă dimensiune interculturală şi europeană. In ultimele zile de lucru vor face un colaj şi vor crea un „Dans European” pe care îl vor prezenta în diverse locuri publice din municipiul Oneşti.

Obiectivele proiectului sunt: promovarea cetăţeniei active in randul tinerilor, dezvoltarea solidaritatatii şi promovarii toleranţei între tineri, încurajarea înţelegerii reciproce între tinerii din diferite ţări. Pe parcursul întregului proiect vor fi utilizate metode ale educaţiei non-formale, metode promovate de programul „Tineret în Acţiune”, finanţat de Comisia Europeană.

De asemenea tinerii, care au muncit in acest inceput de an, mai asteapta in aceasta perioada rezultatele altor 4 proiecte scrise si depuse la diferiti finantatori europeni sau romani.

Pana atunci, tinerii de la Onestin nu sunt in vacanta: participa in Turcia, incepand cu 1 iulie timp de 12 zile la un proiect care imbina tematica turistica cu cea a filmului si fotografiei. Vor urma apoi in intreaga vara proiecte in Polonia, Cehia, Turcia si alte tari europene , in care tinerii de la ONESTIN, din Onesti si mai nou Targu Ocna, vor invata si vor petrecere activ parte din timpul acestei veri.

Pe masura ce aceste proiecte se vor desfasura va vom tine la curent cu rezultatele obtinute dorind tuturor tinerilor o vacanta si o vara cat mai activa!

2 comentarii la „ONESTIN aduce fonduri europene si tineri din Europa la Onesti

 • vineri, 18-09-09 la 14:41
  Permalink

  sunt student si m-ar interesa cum pot accesa aceste fonduri europene pentru tineri.

  Răspunde
 • vineri, 21-05-10 la 14:21
  Permalink

  Buna ziua.
  Ma numesc Popan Ionut, am 23 ani si ma intereseaza conditiile prin care pot sa intru in posesia unor fonduri nerambursabile pentru o afacere cu chinchila sau cu prepelite.
  Precizez ca dispun de teren si in jur de 5000 euro.

  Va multumesc anticipat
  ionut.popan@yahoo.com

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.