O „Săptămână Altfel” la Colegiul Naţional de Artă „George Apostu”
În cadrul manifestărilor din „Saptamana altfel” organizate de Colegiul Naţional de Artă „George Apostu” catedra de arte vizuale a organizat mai multe evenimente, incluzând vernisaje de icoane și fotografie, precum și o excursie la Universitatea Națională de Arte din București.
Luni 6 aprilie la galeriile Colegiului National de Arta „George Apostu” Bacau a fost deschisa Expozitia de fotografie „Balet” a elevei Teodora Iacob eleva din clasa a XI a C, cu ocazia deschiderii Olimpiadei Nationale de Coregrafie a carei gazda este Colegiul Natonal de Arta „George Apostu” Bacau. Lucrarile expuse surprind instantanee din munca asidua si plina de daruire a elevilor de la sectia de coregrafie.
Marti 7 aprilie a avut loc a XIV-a editie a Concursului Judetean de grafică şi pictură „Tinete Talente”, organizat de Colegiul Naţional de Artă „George Apostu” (profesori coordonatori Burlacu Ioan si Lazureanu Ioan) in Parteneriat cu Palatul Copiilor Bacau (profesor coordonator Busuioc Adriana) pentru elevii claselor a IV-a care au înclinaţii spre grafică şi pictură. La concurs au participat elevi de la Colegiul Naţional de Artă “George Apostu”, Palatul Copiilor, Scoala Gimnazială “Nicu Enea”, Şcoala Gimnazială Nr. 10 Bacau.
Elevii participanţi la concurs vor primi Premii I, II, III sau Menţiuni. Participarea la acest concurs este şi o preselecţie a elevilor claselor a IV-a care doresc să se înscrie la Colegiul Naţional de Artă „George Apostu” în clasa a V-a pentru anul şcolar 2015 – 2016. De asemeni elevii participanţi la concurs sunt invitaţi să se înscrie la cercurile de grafică, pictură sau artă decorativă de la Palatul Copiilor din Bacău.
Miercuri 8 aprilie s-a deschis la Galeria Colegiul Naţional de Artă „George Apostu” expozitia Concursului judetean “Icoana – reprezentarea sacrului în arta tradiţională şi modernă” care a ajuns la a VI-a editie. Şi în acest an elevii au dat dovadă de multă creativitate şi originalitate, prezentand alaturi de icoane lucrate în tehnici traditionale, lucrari de grafică si pictură cu subiect religios realizate in diferite tehnici. Totalul numarului de lucrări prezentate în expozitie este de 180 de icoane pe sticlă, icoane pe lemn, icoane in relief, miniaturi, manuscris, compozitii grafice cu tema religioasa executate de elevii claselor V-XII.
Au răspuns invitaţiei de participare la concurs un numar de 14 instituţii şcolare din municipiul Bacău şi judeţul Bacău dintre care:
Colegiul Naţional Pedagogic “Ştefan cel Mare” Bacău – prof. Cărare Nicoleta
Palatul Copiilor Bacău – prof. Busuioc Adriana
Scoala Gimnaziala „Alecu Russo” Bacău – prof. Funaru Simona
Scoala Gimnaziala „Nicolae Iorga” Bacău – prof. Funaru Simona
Scoala Gimnaziala „Mihail Sadoveanu” Bacău – prof. coord. Funaru Simona
Scoala Gimnaziala „Constantin Platon” Bacau – prof. Otetea Florentina
Scoala Gimnaziala „Al. cel Bun” Bacau – prof. Otetea Florentina
Scoala Gimnaziala „Dr. Al. Safran” Bacau – prof. Otetea Florentina, Ciobanu Lenuta
Şcoala Gimnaziala Nr.10 Bacău – prof. coord. Livia Rusu
Şcoala Gimnaziala „Mihai Drăgan” Bacău – prof. Lungu Loreana
Scoala Gimnaziala „Stefan Cel Mare” Buhusi – prof. Craiu Mihaela
Scoala Gimnaziala „Ion Borcea” Buhusi – prof. Craiu Mihaela
Scoala Gimnaziala „Stefan Luchian” Moinesti – prof. Ciuche Emil
Liceul Teoretic „Spiru Haret” Moineşti, jud. Bacău – prof. Ciuche Emil
Organizator al proiectului: Colegiul Naţional de Artă „George Apostu” Bacău in colaborare cu alte institutii de invatamant si cultura din Bacau. Echipa de organizare, coordonare si jurizare a concursului a fost formata din: prof. Ioan Burlacu, Geliman Iuliana, Ionela Lăzureanu, Ioan Lăzureanu, Ovidiu Marciuc, Gheorghe Zărnescu, iar presedintele juriului a fost doamna profesor Katy Andrieş. Elevii au fost rasplatiti pentru munca lor cu premii I,II si III, iar expoziţia este deschisă în perioada 8 – 30 aprilie 2015.
Tot miercuri 8 aprilie a avuit loc o vizita la Universitatea Nationala de Arta Bucuresti in cadrul programului interactiv de informare şi consiliere a elevilor de la colegiul nostru cu privire la domeniile de activitate desfăşurate în cadrul secţiilor din departamentele Facultăţii de Arte Plastice, Decorative şi Design. Acest program s-a adresat elevilor din clasele XI – XII şi profesorilor coordonatori Ionela Lăzureanu, Ioan Lăzureanu, Ovidiu Marciuc, Katy Andries, pentru a le asigura informaţiile necesare cu care să poată opta la una din secţiile prezentate de Univesitatea Nationala de Arte Bucuresti.
Elevii au vizitat atelierele din secţiile universităţii coordonaţi de doamna conf. dr. Daniela Frumuşeanu. În cadrul atelierelor ei au pus întrebări despre diverse specialităţi, au vazut si au participat la realizarea unor lucrari specifice fiecărei secţii.