O nouă etapă în colaborarea dintre Universitatea „Vasile Alecsandri” și Penitenciarul Bacău

Universitatea „Vasile Alecsandri” găzduiește marţi, 28 mai 2013, începând cu orele 08.30, workshop-ul cu tema „Terapie Ocupaţională pentru incluziunea socială a persoanelor private de libertate”.

Workshop-ul este cea de a cincea activitate dintr-un şir de întâlniri ce vor avea loc pe parcursul a cinci ani de colaborare dintre instituţia de învățământ superior și Penitenciarul Bacău, conform unui protocol semnat la sfârşitul lunii martie.

Întâlnirea are drept obiective identificarea rolului terapeutului ocupaţional în cazul persoanelor private de libertate, stimularea dezvoltării armonioase a personalităţii persoanelor private de libertate (în special a minorilor şi tinerilor) și încurajarea afirmării persoanelor private de libertate în domeniul terapiei ocupaţionale şi participarea acestora la activităţi valorizatoare, care să contribuie la îmbunătăţirea imaginii de sine, la creşterea încrederii în propria persoană, a declarat Cristina Cîrlan, purtător de cuvânt al Penitenciarul de Minori și Tineri Bacău.

Coordonarea proiectului este asigurată de către comisar de penitenciare Lorena Elena BOLFĂ, psiholog al Penitenciarului de Minori şi Tineri Bacău şi de către lector univ. dr. Dana Ciocan; din partea Facultăţii de Ştiinţe ale Mişcării Sportului şi Sănătăţii din cadrul Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău.

La această activitate vor participa, alături de cei 60 de studenţi şi profesorii lor, directorul Penitenciarului de Minori şi Tineri Bacău, comisar şef de penitenciare Sorin DÎRŢU, directorul adjunct pentru Educaţie şi Asistenţa Psihosocială, subcomisar de penitenciare Geanina ŞTEFAN, asistentul social al unităţii, subcomisar de penitenciare Valeriu ŞTEFĂNESCU, dar şi invitaţi de la instituţii partenere.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.