Numărul şomerilor s-a dublat

Bacăul este cotat de către Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM), ca fiind în categoria cu cea mai mare rată a şomajului (8,9%) pe lângă judeţele Braşov, Prahova, Argeş, Olt, Călăraşi, Buzău, Gorj, Harghita, Hunedoara şi Sălaj, Caraş Severin, Galaţi, Covasna, Ialomiţa, Dolj, Teleorman, Alba, Vaslui şi Mehedinţi.

De cealaltă parte a clasamentului, cu o rată a şomajului sub procentul înregistrat la nivel naţional, se află: Bucureşti (2,4%), Ilfov, Timiş, Bihor, Cluj, Constanţa, Maramureş, Arad, Satu-Mare, Iaşi (7,4%), Giurgiu, Botoşani şi Vrancea (7,7%).

La nivel naţional, persoanele fără un loc de muncă sunt din ce în ce mai numeroase. Numărul celor care se află în evidenţele statului că fiind fără un loc de muncă a crescut în ianuarie la 8,1%, în condiţiile în care în decembrie anul trecut se înregistrau doar 7,8 procente.

Comparativ cu începutul anului 2009 vorbim aproape de o dublare a cifrei, procentul raportat atunci fiind de numai 4,9%.

Conform directorului Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM), Dan Mucenic, numărul total al şomerilor înregistraţi în evidenţele agenţiilor judeţene a fost de 740.982 de persoane, din care 306.977 (7,3%) sunt femei.

Olimpia Filip

Inainte - Editie de Bacau Articole publicate pe Bacaul.ro cu permisiunea autorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.