Nouă tineri actori în Teatrul Bacovia

–Eliza Noemi Judeu, cine sunt actorii pe care de curând i-ai angajat la Teatrul Municipal Bacovia?

–Andreea Darie, Minodora Broscoi (băcăuancă), Eduard Burghelea, Tudor Hurmuz, Dragoș Stan (băcăuan), Ilinca Istrate, absolvenți ai Universității de Arte ”George Enescu” Iași și U.N.A.T.C. București iar la Secția Animație: Giuseppe Torboli, Andrei Andriuca, Beatrice Teișanu, incă studenți în anul III ai Universității ”George Enescu” Iași, la clasa Raluca Bujoreanu.
Actorii de la Iași nu sunt întâmplător la Teatrul Bacovia. Anul trecut, în urma unor discuții cu domnul Călin Ciobotari – profesor universitar, critic de artă din Iași – despre misiunea pe care mi-am propus-o pentru Teatrul Bacovia, am făcut pact (dacă vreți…) nu cu Diavolul ci cu Facultatea de Teatru a Universității ”George Enescu” pentru ca tot ce-i mai bun și mai frumos acolo, să vină la noi, în teatrul nostru.

– De ce nouă tineri actori?

-Sincer? Pentru că mi-a permis organigrama, pentru că era nevoie, pentru că trebuie să atragem publicul cu noi talente și mai ales, pentru că actorii merita șansa unui început în carieră.

–Ce așteptări ai de la ei?

-Eu sper ca în primul rând să-și înțeleagă misiunea, să prindă sufletul spectatorilor și să-l plimbe pe cele mai frumoase culmi.

-Cum au fost primiți și cum îi percep colegii mai vechi ai Teatrului?

-Au fost primiți frumos. Andreea Sandu (fosta directoare a Secției de Animație) m-a îmbrățișat. Toată lumea e fericită. Era nevoie de tineri… măcar pentru a visa la Romeo și Julieta.

–Pe ce criterii i-ai ales din tumultul de absolvenți și studenți?

– Criteriile mele au fost: disciplina, dorința de a crește împreună un teatru frumos, talentul, deferența, dăruirea, completarea și iar disciplina. Disciplina în Artă este indispensabilă și creatoare: ”Să știi să porți Crucea”, cum spunea Cehov.
Și fără falsă modestie o spun, au venit în acest teatru pentru că sunt eu director.

În 2018, Teatrul Municipal Bacovia va împlini 70 de ani de existență. Trebuie să-i arătăm că are și strănepoți. Demni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.