Morcovul – sursă de minerale şi vitamine

În topul legumelor-vedetă, morcovul ocupă locul patru, după cartofi, varză şi rosii. Acest clasament a fost alcătuit de specialiştii americani, în funcţie de consumul pe glob.

Deşi ocupă acest loc patru, morcovul este apreciat, în diverse terapii, ca o valoroasă sursă de minerale şi vitamine.

Renumitele lui proprietăţi de remineralizant, antianemic, tonic al imunităţii, depurativ, antidiareic, morcovul este recomandat de nutriţionişti în combaterea tulburărilor de creştere la copii, a enterocolitelor, a constipaţiei, a tulburărilor degenerative, astmului sau insuficienţei hepatobiliare.

Alte concluzii recente ale cercetătorilor americani pledează pentru efectul acestei legume în prevenirea cancerului pulmonar în cazul fumătorilor împătimiţi. Efectul benefic se datorează conţinutului de vitamină A şi betacaroten.

Adevarul

One thought on “Morcovul – sursă de minerale şi vitamine

  • vineri, 22-06-07 la 19:10
    Permalink

    Urasc morcovul.Mai bine mananc in locul lui o ceapa sau o legatura de usturoi(i love it!).parerea mea

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.