Modificari la Serviciul Pasapoarte: este permisa ridicarea pasaportului si de la un consulat

Servicul Pasapoarte informează că la data de 22.03.2011 a intrat in vigoare Hotararea Guvernului nr. 219 din 09.03.2011 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 94/2006.

Referitor la modificările aduse de H.G.nr.219/2011 vă comunicăm următoarele:

– Art. 14 din H.G. nr. 94/2006 a fost modificat, astfel incat in prezent este permisa ridicarea pasaportului si de la alt serviciu public comunitar pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor simple ori misiune diplomatica sau oficiu consular decat cel/cea unde a fost depusa cererea. Pentru aplicarea acestei prevederi, in momentul preluarii cererii, solicitantul va trebui sa mentioneze serviciul public comunitar pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor simple ori misiunea diplomatica a Romaniei din strainatate de unde doreste sa ridice pasaportul.

– Art. 6 si art. 9 din H.G. nr.94/2006 au fost modificate, astfel incat este permisa fotografierea solicitantului de pasaport cu ochelari. Precizam ca in acest caz exista o serie de conditii pe care trebuie sa le indeplineasca ochelarii, asa cum sunt enumerate in H.G. nr.219/2011, astfel: ochelarii sunt acceptati numai daca lentilele nu sunt colorate, nu reflecta lumina, nu provoaca umbre si nu au portiuni care sa ascunda ochii; rama ochelarilor nu trebuie sa acopere nicio portiune a ochilor.

– Art. 10 din H.G. nr. 94/2006 a fost modificat, astfel incat solicitantii trebuie sa prezinte documentele ce insotesc cererile pentru eliberarea pasapoartelor simple temporare si electronice numai in original, fara a mai fi necesara prezentarea acestora in fotocopie.
Servicul Pasapoarte Bacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.