Moda în Bacău: o tură prin magazinele din orașul nostru

haine Toti cei care au avut o zi din aceea in care au decis ca vor sa-si innoiasca serios garderoba stiu prin ce trece cineva in cautare de haine pe care trebuie sa le cumpere intr-o singura zi, de obicei singura zi libera pentru asa ceva. Alergatura si iar alergatura.

Si, daca faci asa cum am facut si eu, adica iti iei si jumatatea cu tine, sa-si innoiasca si ea garderoba, ai si garantia ca vei vedea (si inca in amanunt) cam toate magazinele serioase de haine dintr-un oras cum e Bacaul nostru. Cred ca oricine a riscat sa-si ia perechea sa cumpere haine pentru ea, dar sa te si ajute pe tine, mai ales cand e vorba de haine multe, cam stie ca devii un mic expert, la cum vei “scana” magazinele.

Ce-am vizitat? Dincolo de cateva magazine ale caror nume n-o sa le tin minte vreodata, ne-am orientat in mare parte spre magazinele din Arena Mall și Hello Shopping Park, magazine precum Takko Fashion, Zara, Bershka, Deichmann sau H&M.

Care-i prima concluzie? Poti sa te imbraci foarte-foarte bine si la Bacau, nu trebuie sa mergi la Palas Iasi sau, mai stiu eu, chiar la Bucuresti. Sunt haine bune, de la firme serioase si daca te straduiesti putin (sau te “alearga” iubita peste tot), n-ai cum sa nu gasesti ceva care sa-ti placa. De la elegant la smart casual, la urban si o gramada de alte stiluri pe care mi-e greu sa le si retin, gasesti de toate, fie ca esti barbat sau femeie, tanar sau batran, cu bani sau mai strans la punga, daca vrei haine sau pantofi.

Si pantofi am vrut prima data. Primul magazin pe la care am trecut, datorita unei recomandari gasite intamplator online, de pe linkul care urmeaza, a fost Deichmann. Si bine am facut.

Sincer, desi am mai luat pantofi si din alte magazine, puteam sa ma scutesc de ceva efort si intram sa-mi cumpar doar de aici, la cat de multe tipuri am gasit aici. Cum eram “in bani”, mi-am luat si unii mai eleganti, dar si unii genul “lejer”, de purtat pe strada, la munca, la ceva iesiri si asa mai departe. Mi-a placut faptul ca sunt exact genul de incaltaminte pe care o caut eu: sa arate si bine, fara sa fie extravaganta, dar si sa fie rezistenta, cu o cusatura buna, ca sa nu mi se rupa cand mi-e lumea mai draga. Mi-au placut si preturile-la ce lucruri de calitate am luat, au fost mai mult decat rezonabile.

Perechea mea si-a luat si ea niste balerini si niste pantofi sport, la fel, la preturi foarte bune.

Urmatorul magazin, unde am cautat doar haine, a fost Takko Fashion. Ce mi-a placut – si i-a placut si mai mult jumatatatii mele mai priceputa la fashion – a fost ca au exact genul ala de haine pentru tineri care vor sa arate bine fara sa para pustani. Culori frumoase, croieli bune, stil frumos care spune despre tine ca esti cineva care stie sa se imbrace si stie sa traiasca.

Urmatorul pe lista a fost Bershka, un lant de magazine de imbracaminte despre care am observat ca e foarte popular in cam orice oras important din Romania, mai ales pentru cei care au intre 16 si 30 de ani. Aici hainele sunt si mai “tineresti”, o idee mai moderne. De aici mi-au placut o multime de tricouri si camasi, mai ales din genul celor pentru weekend, pentru iesiri “cu baietii” sau la mare. Erau si cateva perechi de pantaloni foarte interesante, dar din acelea nu mi-am mai luat, pentru ca luasem deja de la Takko. In schimb, jumatatea mea n-a “ratat” sa-si ia doua rochite frumoase si doua tricouri.

Ultimele pe lista au fost doua magazine care se aseamana oarecum ca stil – in sensul bun – si vorbesc aici de Zara si de H&M. Daca vrei sa te imbraci cumva un pic spre elegant, dar modern si in acelasi timp nu foarte “stralucitor”, cam de aici ar trebui sa cumperi. Au de la camasi foarte elegante sau sacouri pana la tricouri simple, lejere, categorie din care n-am ratat sa imi iau cateva, cum nici dumneaei n-a ratat inca o rochita, niste pantaloni si un tricou, pe langa alte chestii mai putin importante. Toate la preturi neasteptat de bune.

Pe scurt, a fost o zi plina la cumparaturi in Bacau si chiar am avut ce sa ne luam. Concluzia mea a fost asta – te poti imbraca (si incalta) excelent chiar aici in oras, iar magazinele astea de haine si pantofi chiar au marfa de calitate la preturi bune. Exact ce-mi doream.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.