La un pahar de rouă cu Mădălina Rotaru

Am remarcat prima dată zâmbetul Mădălinei la un vernisaj, la Galeriile Frunzetti.

Pe tot parcursul vernisajului si la alte evenimente pe unde s-a nimerit să ne întâlnim, Mădă n-a renunţat la atitudinea pozitivă şi la zâmbetul ei copilăresc. Ce dragă mi-e!

E jurnalistă, scrie la Ziarul de Bacău la secţiunea „Social”. E jobul care spune că i se potriveşte cel mai bine. Nu şi-ar dori altceva. E absolventă de Ştiinţe Politice, face jurnalism şi a scris o carte. O carte pe care Mădălina o situează în zona reuşitelor vieţii personale. Se numeşte „La un pahar de rouă” şi este rezultatul amintirilor şi trăirilor unei copilării complete cu tot ce înseamnă ea: bunici, părinţi cu suflet candid, verişori, prieteni mulţi şi jocuri. „Uneori mă simt păpuşă, alteori algă, frunză sau copac… Iar lumea chiar așa ma vede!” spune Mădălina şi se simte că nu doreşte să se despartă de cea mai frumoasă perioadă a vieţii: copilăria. Mădă e un copil mare cu o inimă şi mai mare care îl apreciază pe Buratino a lui Alexei Tolstoi dar care citeşte în egală măsură şi versurile lui Minulescu, Nichita, Sorescu sau Topârceanu.

Talentele Mădălinei Rotaru se amplifică şi în sfera picturii. În cartea sa, se găsesc desene făcute de ea: cu prinţi, cu flori, cu copaci veseli si frunze viu colorate, cu animăluţe personificate… o lume a copilului fericit, lumea în care noi toţi ne dorim să ne întoarcem deseori. De aceea n-aş putea spune ca versurile Mădălinei se adresează în exclusivitate copiilor. Chiar şi adulţii pot visa citind versurile unde se găseşte din abundenţă metafora, hiperbola, personificarea.( http://www.riverflow.ro/)

Scriitoarea-jurnalistă mai promite lansare de cărţi dar nu precizeaza care vor fi viitoarele teme. Învăluie proiectele în mister şi ne lasă dulcea aşteptare.

Dacă ai cunoscut-o pe Mădălina Rotaru e imposibil să nu te fi molipsit de voie bună, optimism şi frumoasă nebunie. Consideră-te norocos căci oameni cu suflet de copil, nu se găsesc la tot pasul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.