Români, lăsați loc de „Bună ziua”!

Corespondenta din Milano
Foarte multi romani s-au gindit sa se intoarca acasa, unii chiar au si facut-o. Unii dintre acestia s-au intors cit de cit capatuiti, insa altii s-au intors asa cum au plecat.

Dar, cum bine se stie, romanii au mintea in lucru tot timpul, gindind zi si noapte cum sa mai faca rost de bani si daca se poate fara nici un efort.

Solutia… a fost gasita foarte repede si anume: imprumuturi in bancile italiene. Sint foarte multi romani care au parasit Italia, lasind in banci debite de sute de mii de euro. Sint altii care s-au gindit sa faca imprumuturi, ca apoi sa paraseasca Italia.

Din pacate, sint bacauani, care se bat cu pumnul in piept aratind unui oras intreg cit de mult s-au sacrificat ei in Italia, cit de mult au muncit ca sa adune, batindu-si joc de cei care nu au o situatie tot atit de buna ca a lor, pentru ca acestia din urma, saracii de ei, nu au reusit sa puna nimic deoparte.

Eu, ca romanca, ma intreb: ce se va intimpla cu romanii care ramin in Italia? Oare la ei, la viitorul lor nu ne mai gindim pentru ca multi au decis sa-si continue viata in Italia? Ce credibilitate vor avea romanii pe viitor in fata autoritatilor italiene?

Eu cred ca oricare dintre noi am auzit de la bunici, de la parinti, vorba: „lasa loc de buna ziua”. Oare ce „povata” trebuie sa urmam la auzul acestor cuvinte, care sint sigura ca au iesit din gura oamenilor simpli modesti, batrini de la tara care in viata lor nu au avut absolut nimic insa demnitatea nu le-a lipsit toata viata.

Oare unde este increderea care ne-a fost acordata aici, in Italia, atunci cind am avut nevoie sa cumparam o casa, o masina, alte lucruri de care am avut nevoie ca sa traim intr-un mod decent.

De ce sa nu recunoastem ca in România nu am fi putut obtine imprumuturi atit de mari.

Romani….. lasati loc de „buna ziua”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.