LEBADA AFECTATA DE GER LA INSULA DE AGREMENT

Marti 16 feb.10 paza Politiei Primariei de la Insula de Agrement au observat pe gheata o lebada afectata de ger, in pericol sa fie mancata de o haita de caini hoinari. Agentii de paza au preluat-o si au anuntat Centrul Regional de Ecologie Bacau.

Este vorba de o lebada de vara de aproximativ 2-3 ani, slabita din cauza lipsei hranei. Lebada a fost transportata peste noapte la sediu si a fost hranita.

Miercuri dimineata la ora 7.00 a fost transportata la Centrul Zonal pentru Ingrijirea si Tratamentul Animalelor Salbatice de la Focsani, pentru a primi ingrijire de specialitate.

Din pacate astfel de cazuri sunt relativ frecvente, in special in perioadele prelungite de ger cand lacurile sunt inghetate.

Este normal ca animalele salbatice sa fie supuse unei selectii naturale,dar salvare pasarilor aflate in dificultate se impune, atunci cand este posibil, deoarece oricum sunt supuse unor riscuri suplimentare din partea cainilor hoinari, a braconierilor, dar si din partea vanatorilor care vaneaza rate in zonele unde apa este dezghetata, impiedicand astfel pasarile acvatice sa se odihneasca si sa se hraneasca.

Sursa: Centrul Regional de Ecologie Bacau

Un comentariu la „LEBADA AFECTATA DE GER LA INSULA DE AGREMENT

  • luni, 08-03-10 la 7:14
    Permalink

    Am citit articolul cu Lebada si am ramas placut surprins de politia din Bacau pentru gestul lor de a salva de la moarte o Lebada.Bravo lor;Bravo lor.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.