Jandarmii, oaspeți la Grădinița Rază de Soare

Activităţile specifice de prevenire derulate la nivelul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău continuă şi în această perioadă la instituţiile de învățământ partenere.

În acest sens, în ziua de miercuri, 6 februarie 2013, la invitația conducerii Grădiniţei cu program prelungit „Raza de soare” Bacău, ofiţeri din cadrul structurii de prevenire şi combatere a faptelor antisociale a unităţii au desfăşurat activităţi specifice de prevenire cu preşcolari din cadrul acestei instituţii.

A fost prezentată o expunere, însoţită de fotografii şi imagini video, referitoare la prevenirea violenţelor fizice de orice fel, a agresiunilor verbale precum şi a modului de acţiune în situaţii de pericol. Copiilor li s-au explicat, pe înţelesul acestora, care sunt principalele atribuţii ale jandarmilor, cum trebuie să acţioneze în momentul în care au o problemă, cum pot apela serviciul 112 – Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă şi care este finalitatea apelului respectiv, cum trebuie să se comporte în diferite situaţii şi să solicite sprijinul jandarmilor, poliţiştilor sau altor persoane.

La final, copiii le-au prezentat invitaţilor o expoziţie de desene şi colaje cu tema „Jandarmul – prietenul copiilor” şi au răspuns pozitiv invitaţiei de a participa , în luna aprilie a acestui an, la Ziua Porţilor Deschis.

Coordonator de proiect – dna. Gâfei Margareta, membri ai echipei de proiect – dna. Ţarălungă Jana, dna. Borto Cristina, dna. Fodor Mariana și dna. Prisecaru Paula.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.