Jandarmii băcăuani ajută populația afectată de inundațiile din județul Galați

foto 2-w900-h700
În noaptea de 11 / 12 septembrie 2013 în judeţul Galaţi s-au înregistrat căderi abundente de precipitaţii care au produs inundaţii în unele localităţi, fiind afectate căi de comunicaţii, locuinţe şi terenuri agricole.
150 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău sunt, în continuare, prezenţi în judeţul Galaţi pentru a participa la limitarea şi înlăturarea consecinţelor dezastrelor naturale produse ca urmare a inundaţiilor.

Jandarmii acţionează în sprijinul autorităţilor locale pentru deblocarea căilor de comunicaţie precum şi a altor zone afectate de vremea ploioasă, descărcarea de alimente, apă sau alte produse şi distribuirea lor către populaţia afectată.

De asemenea, jandarmii acţionează pe linia asigurării măsurilor de ordine şi protecţie a zonelor în care s-au produs sau există pericolul iminent de producere a unor situaţii de urgenţă ce pun în pericol viaţa, integritatea fizică a persoanelor sau bunurilor acestora.

Efectivele de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău acţionează, alături de autorităţile locale pe raza localităţilor Tecuci, Vlădeşti, Băneasa, Oancea, Cuca, Măstăcari, Suhurlui, Vameş, Cuza Vodă, Pechea, Costachi Negri, Cudalbi, Valea Mărului;
– localităţile Cuca, Rediu, Suhurlui – s-a acţionat pentru evacuarea populaţiei datorită ruperii digurilor de protecţie;
– localitatea Vameş – executarea unei breşe în digul de protecţie;
– în municipiul Tecuci şi în localitatea Costache Negri – descărcarea şi distribuirea către populaţia afectată a peste 200 de tone de apă minerală şi conserve.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.