Învață să joci Blackjack sau „21” în mai puțin de 5 minute!

Blackjack-ul este unul dintre jocurile de cazino în care jucătorul are șanse mari de câștig. Regulamentul simplu îl face foarte accesibil, mai ales că nici nu mai este nevoie să ieși din casă pentru a de „așeza” la o masă de „21”. În prezent, toate cazinourile online legale au în ofertă acest joc de cărți, astfel că te poți distra la orice oră, de oriunde te-ai afla.

În cazul în care nu ai jucat până acum și vrei să încerci, poți învăța tot setul de reguli Blackjack în mai puțin de 5 minute, citind rândurile de mai jos. Vom lua ca reper o masă de „21” dintr-un cazinou de pe internet. De ce preferăm un cazinou online? E simplu: pe lângă elementele care țin de confort și de siguranță, există și posibilitatea de a profita și de diverse oferte promoționale.

Participanți

Jocul de Blackjack pune față în față un client al cazinoului și un crupier, adică un reprezentant al „casei”.

Obiectivul

Scopul jocului este de a realiza valoarea 21 din cărțile pe care le ai în mână, sau o valoare cât mai apropiată de aceasta. Câștigi automat dacă faci Blackjack (ai în mână o carte cu valoarea 10 și un As). Altfel, ești declarat câștigător dacă valoarea totală a cărților tale este mai mare decât valoarea totală a cărților deținute de crupier, fără se depășească 21.

Valorile cărților

Cărțile de la 2 la 10 au valorile scrise pe ele. J, Q și K au valoarea 10, iar Asul are valoarea 11 sau 1, în funcție de preferințe.

Cum se joacă

Mai întâi, stabilești miza rundei, apoi crupierul împarte câte două cărți. Tu poți vedea care sunt cărțile tale și una dintre cărțile crupierului, care este așezată pe masa de joc, cu fața în sus. În acel moment, ai una dintre următoarele variante:
• mai ceri o carte (Hit), în cazul în care valoarea celor două cărți este destul de mică (maxim 14);
• dublezi miza pariului și mai primești obligatoriu o singură carte, atunci când ai cărți care îți permit să apelezi la o asemenea strategie, adică ți-a picat un As;
• împarți cele două cărți în două mâini diferite (split) și mai primești câte o carte, miza dublându-se automat. Cele două mâini se joacă simultan și e posibil să se obțină două câștiguri în aceeași rundă. De obicei, se face Split dacă la prima împărțire vin două cărți cu valoarea zece sau, și mai bine, doi ași;
• nu ceri nicio carte și aștepți să vezi cărțile crupierului, când valoarea celor după cărți primite la prima împărțire se apropie de 21 sau este destul de mare încât solicitarea unei alte cărți să implice un risc mare.

Alți termeni din Blackjack

Ți-am prezentat până acum bazele jocului „21”. Este posibil ca atunci când intri la o masă live să te lovești și de următorii termeni:
• Bust – se spune că ai făcut „bust” atunci când depășești valoarea 21 prin cărțile primite;
• Mână „hard” – este mâna care nu conține As. La polul celălalt este mâna „soft”, care include un As.
• Push – înseamnă că ești la egalitate cu crupierul, caz în care miza este returnată;
• Surrender – la unele tipuri de Blackjack ai posibilitatea să te predai și să primești înapoi jumătate din miză dacă consideri că nu sunt perspective bune, după prima împărțire a cărților;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.