Holt, Furnicari, Dospinesti, in pericol !

În această dimineaţă autorităţile au declanşat alarmă de evacuare în trei localităţi din judetul Bacau.

Cu toate acestea, alarma de evacuare nu i-a convins pe toţi să plece până în momentul în care a venit apa peste ei.
A fost nevoie de intervenţia jandarmilor şi a echipajelor ISU pentru ca oamenii să fie scoşi din ape şi duşi la autobuzele care îi aşteptau pentru a-i duce la Bacău.

”În cursul zilei de azi cel mai mare pericol este în satul Holt din Letea Veche, în satul Furnicari, comuna Tamaş şi satul Dospineşti din comuna Buhoci. La această oră, apele sunt în continuare în creştere”, a declarat Constantin Scripăţ, subprefect judeţul Bacău.

Prefectul judeţului a precizat că autorităţile au fost nevoite să evacueze în zonă peste 700 de gospodării şi 870 de oameni.


Luni, 28 iulie, in jurul orei 22.00, un dig de aparare s-a rupt in dreptul localitatii Rusi-Ciutea, din comuna Letea Veche, apele Siretului inundand circa 300 de case.

Tot luni seara, in jurul orei 20.00, satul Saucesti a fost inundat partial si se astepta ca unda de viitura de pe Siret sa-l inunde complet in cursul noptii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, Andrei Grecu, în comuna Săuceşti au fost inundate 1.100 de case, iar în comuna Letea Veche alte zece case au fost afectate de apele Siretului.

Avertizarea hidrologilor a fost prelungita pana miercuri la ora 16:
– COD ROSU pentru cursul mijlociu al Siretului (sectorul Nicolae Balcescu –acumularea Galbeni) si pentru Prut (sector aval Oroftiana – amonte ac. Stanca Costesti), aferente judetelor: Botosani, Neamt si Bacau.
– COD PORTOCALIU pe cursul mijlociu al Siretului (sectorul ac. Galbeni – Adjudul Vechi), pe Prut in sectiunea de la intrarea in tara (Oroftiana) si pe sectorul aval ac. Stanca Costesti – s.h. Stanca Aval), aferente judetelor: Bacau,Vrancea si Botosani.


Citeste amanunte despre avertizarea hidrologica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.