Peste 50 de case inundate în comuna Urecheşti din judeţul Bacău

Zeci de jandarmi se află la această oră în comuna băcăuană Urecheşti pentru a-i ajuta pe sătenii ale căror gospodării au fost afectate de inundaţiile produse în urma precipitaţiilor abundente din ultimele 24 de ore.

În cateva ore de vreme ploiasă, 55 de gospopdării au fost inundate, iar 90 de hectare de teren agricol zac sub ape.

Jandarmi, pompieri şi localnici încearcă, ajutaţi de lopeţi şi utilaje, să decolmateze drumurile şi a gospodăriile grav afectate. În unele case, apa a pătruns până în ultima cameră, iar şcoala din comună pare construită în mijlocul unui iaz.

Liliana Hozit, una din localnice, spune că întreaga casă s-a înclinat şi o ia la vale. „Ieri, totul părea în regulă, azi aştept să mi se dărâme casa. Jandarmii au zis să nu mai stam înăuntru că o să cadă zidurile cât de curând. Au spus să avem grijă să nu fie copii prin preajmă, să mai scoatem bunurile pe care le mai avem şi să stăm prin curte”, plânge femeia.

Singurii oameni veseli din întreaga comună par a fi Maria şi Petrişor Ionel, doi tineri care se pregătesc de nuntă. Prin noroaie şi ape, oamenii cară cu o căruţă vesela, ghirlande colorate, mese, bănci, tacâmuri pentru nunta de mâine.

„Ce să facem? Viaţa merge înainte!”, spune viitorul cap al familiei. Ud leoarcă, omul îşi vede acum, de zor, de ornatul pereţilor. „Ei, nu facem nuntă mare! Mai mult aşa în familie! Chiar dacă e vremea asta, sper să ne vină lumea la nuntă. Ploaia asta, poate, e semn de noroc şi belşug!”, crede mirele.

Vezi vremea în Urechești!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.