Instructaj al poliţiştilor pe teme de delicvenţă juvenilă. Peste 50 de elevi au fost recuperaţi din baruri

Zeci de polițiști din cadrul IPJ Bacău au fost prezenți marţi în unitățile de învățământ din mediul urban  și rural și au discutat cu peste 1000 de elevi principalele măsuri de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor. Peste 50 de elevi au fost depistați în timp ce se aflau în unități de alimentație publică, absentând de la cursuri.

Marţi, polițiștii au organizat  52 de întâlniri cu elevii unităților de învățământ din mediul urban și rural. La aceste întâlniri au participat peste 1000 de elevi și peste 70 de cadre didactice. Discuțiile au fost interactive și s-au axat  pe teme legate de prevenirea delincvenței și măsurile ce trebuiesc luate pentru a evita victimizarea.  Poliţiştii le-au prezentat elevilor recomandări pentru prevenirea violenţei în mediul şcolar, a furturilor, tâlhăriilor, precum şi pentru prevenirea implicării lor în accidente rutiere.

De asemenea, polițiștii au acţionat în zona adiacentă instituţiilor de învăţământ pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică.

„În cadrul activităților desfășurate, peste 50 de elevi au fost depistați în timp ce se aflau în unități de alimentație publică, absentând de la cursuri. Cei în cauză au fost conduși și predați conducerii unităților de învățământ, în vederea luării măsurilor administrative ce se impun”, au declarat reprezentanţii Poliţiei Bacău.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.