Inselaciune cu promisiuni de locuri de munca in strainatate

Numeroase persoane din Bacău, Neamt, Botosani, Suceava, Galati au fost păgubite, în ultima perioadă, de un grup infractional iesean, care promitea locuri de muncă în Marea Britanie, însă, în cele din urmă, a „usurat“ de bani, fără să presteze nici un serviciu, sute de oameni

Potrivit unui articol din Monitorul de Neamt, „paravanul“ înselăciunii a fost firma Solitar VR SRL, care nici măcar nu era acreditată si nu îndeplinea conditiile legale pentru selectie, mediere si plasare de fortă de muncă în străinătate. „Teparii“ au actionat folosindu-se de mijloacele mass-media din judetele amintite.

Pînă în prezent, inspectorii ITM Iasi, care au făcut primul control, au reusit să-i găsească, telefonic, pe doar doi dintre asociati, cu care au discutat, Daniela Cojocaru si Marin Spânu.

Oamenii legii atrag atentia persoanelor care doresc să plece în străinătate să verifice la ITM dacă aceste unităti îndeplinesc conditiile pentru a media, selecta si plasa fortă de muncă. Tariful pentru medierea angajării în străinătate se plăteste o singură dată, fie la agentul de selectie si plasare a fortei de muncă, fie la angajatorul din străinătate.

Deocamdată, nu a putut fi stabilită în întregime valoarea prejudiciului cauzat, în conditiile în care autoritătile nu stiu numărul exact al păgubitilor. Cei care au fost înselati de această firmă trebuie să se adreseze autoritătilor competente din municipiul Iasi.


Ads: Locuri de munca Bacau Joburi in strainatate

Un comentariu la „Inselaciune cu promisiuni de locuri de munca in strainatate

  • vineri, 19-12-14 la 20:37
    Permalink

    Aceste societati sunt tzepe, deoarece Adrian Nastase prin HG850/2002 publicat in MO628 din 23 aug. 2002, scoate de sub controlul statului roman activitatea lor, deci nu au nici o obligatie fata de beneficiar, deci adio bani.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.