În sfârșit, concurență pe Aeroportul Bacău: Wizz Air concurează Blue Air

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere și cel mai verde transportator aerian din Europa, dar și cea mai mare linie aeriană din România, a anunțat astăzi deschiderea celei de-a 31-a baze la Bacău.

Compania aeriană va aloca 2 aeronave Airbus A320 pe aeroportul Bacău începând cu luna noiembrie 2020. Odată cu înființarea noii baze, Wizz Air a anunțat și lansarea a 12 noi rute din Bacău către 6 țări începând cu 29 octombrie 2020.

Cele 2 aeronave Airbus A320 vor susține operațiunile a 12 noi rute către: Torino, Veneția Treviso, Bologna, Roma Fiumicino, Milano Bergamo, Catania (Italia), Larnaca (Cipru), Londra Luton, Liverpool (Marea Britanie), Memmingen / München Vest (Germania), Billund (Danemarca) și Bruxelles Charleroi (Belgia).

Aceasta este a șaptea bază a companiei din România și a doua în regiunea istorică a Moldovei din România, după cea de la Iași. Biletele pentru toate rutele noi pot fi deja rezervate pe wizzair.com sau prin aplicația pentru mobil a companiei aeriene cu prețuri începând de la 89 RON**.

Având în spate experiența serviciilor la tarife mici și de înaltă calitate în ultimii ani în România, compania aeriană este sigură că, odată cu înființarea celei mai noi baze, aceasta va aduce mai multă creștere economică în regiune prin dezvoltarea conexiunilor dintre estul României și alte țări europene, oferind în același timp oportunități de călătorie accesibile pentru pasagerii săi.

Noua bază din Bacău va crea peste 70 de noi locuri de muncă directe în cadrul companiei și multe alte locuri de muncă în industriile asociate. Rețeaua extinsă de 37 de rute Wizz Air către regiunea Moldovei din România – inclusiv 18 rute către Iași și 7 rute către Suceava – va sprijini turismul local, va aduce mai mult capital în regiune și va conecta Bacăul cu destinații noi și interesante.

Wizz Air este o companie aeriană cu rating de investiții cu risc scăzut, cu o flotă cu o vârstă medie de 5,4 ani, compusă din cele mai eficiente și sustenabile aeronave din prezent, gamele Airbus A320 și Airbus A320neo. Emisiile de dioxid de carbon ale Wizz Air au fost cele mai scăzute în rândul companiilor aeriene europene din FY2019 (57,2 gr/km/pasager). Wizz Air are cea mai mare comandă, de 268 de aeronave, din familia de ultimă generație Airbus A320neo, care îi va permite companiei aeriene să își reducă în continuare amprenta de mediu cu 30% pentru fiecare pasager până în 2030.

Anunțul de astăzi vine pe măsură ce noua eră a călătoriilor igienizate începe la Wizz Air. Compania aeriană a anunțat recent o serie de măsuri de igienă crescute, pentru a asigura sănătatea și siguranța clienților și ale echipajului.

Ca parte a acestor noi protocoale, pe tot parcursul zborului, atât echipajul de cabină, cât și pasagerii sunt obligați să poarte măști, echipajul de cabină având și mănuși. Aeronavele Wizz Air sunt supuse periodic unui proces de nebulizare performant cu o soluție antivirală și, ca urmare a programului de curățare zilnic strict al WIZZ, toate aeronavele sunt dezinfectate peste noapte cu aceeași soluție antivirală.

Fiecare pasager primește la intrarea în aeronavă șervețele igienizante, revistele de la bord au fost scoase din aeronavă, iar pentru toate achizițiile de la bord se recomandă plata contactless.

Pasagerii sunt rugați să urmeze măsurile de distanțare fizică introduse de autoritățile locale de sănătate și sunt încurajați să efectueze toate achizițiile premergătoare zborului online (de exemplu: bagaje de cală, WIZZ Priority etc.) pentru a minimiza orice posibil contact fizic la aeroport. Pentru mai multe informații accesați acest link către noul videoclip Wizz Air despre procedurile de sănătate și securitate.

Wizz Air va începe să recruteze candidați tineri și ambițioși pentru noua sa bază. Zilele de recrutare a echipajului da cabină sunt afișate aici.

József Váradi, CEO-ul Wizz Air Group, a declarat astăzi în cadrul conferinței de presă de la Bacău: „Anunțul de astăzi subliniază angajamentul nostru față de România. Suntem deja cel mai mare operator din țară și rămânem fideli misiunii noastre de liberalizare a călătoriilor aeriene nu numai în capitale, dar și pe aeroporturile regionale. Deschiderea celei mai noi baze Wizz Air și alocarea a două aeronave moderne, de ultimă generație, subliniază importanța pieței românești pentru operațiunile noastre. Adăugând astăzi 12 noi rute interesante și păstrând protocoalele noastre de igienizare la cele mai înalte standarde, suntem siguri că tarifele ultra-reduse ale Wizz Air și rețeaua de rute extraordinare vor face călătoriile să fie accesibile pentru tot mai mulți pasageri din România.”

Oana Daniela Chelaru, Președinte Executiv al Aeroportului Internațional George Enescu din Bacău a comentat următoarele: „Mai multe proiecte de modernizare au fost implementate pe Aeroportul Internațional George Enescu din 2015. Investițiile au inclus construcția unui nou terminal de pasageri, turnul de control al traficului aerian, parcări și alte construcții necesare unei infrastructuri aeroportuare moderne. De asemenea, un alt proiect foarte important, în curs, urmărește creșterea capacității portante și modernizarea pistei și a suprafețelor de mișcare aferente. Există investiții prin care administrația aeroportului dorește să îmbunătățească condițiile de procesare a pasagerilor, să atragă noi operatori aerieni și, evident, zboruri și destinații noi spre Bacău și dinspre Bacău.”

RUTE WIZZ AIR DIN BACĂU

Rută Zile de operare
Bacău – Londra Luton zilnic 29 octombrie 2020
Bacău – Liverpool joi, duminică 29 octombrie 2020
Bacău – Roma Fiumicino luni, miercuri, joi, vineri, duminică 29 octombrie 2020
Bacău – Treviso (Veneția) marți, joi, sâmbătă 29 octombrie 2020
Bacău – Bologna marți, joi, sâmbătă 29 octombrie 2020
Bacău – Charleroi (Bruxelles) marți, joi, sâmbătă 29 octombrie 2020
Bacău – Torino luni, miercuri, vineri 30 octombrie 2020 R
Bacău – Catania luni, vineri 30 octombrie 2020
Bacău – Milano Bergamo luni, miercuri, vineri, duminică 30 octombrie 2020
Bacău – Larnaca luni, vineri 30 octombrie 2020
Bacău – Memmingen marți, sâmbătă 31 octombrie 2020
Bacău – Billund miercuri, duminică 1 noiembrie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.